Στο τραπέζι νέο επίδομα στέγασης και μέτρα για φθηνότερο γάλα, ψωμί και κρέας

Νέα μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας εξετάζει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις το επόμενο διάστημα.

Πέρα από τις επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και σε φυσικό αέριο, η κυβέρνηση εξετάζει την στήριξη των πιο ευάλωτων με επιδότηση στέγασης. Σύμμαχος σε αυτό είναι η Κομισιόν η οποία ανησυχή για την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση εξετάζει τα παρακάτω μέτρα για την στήριξη των πολιτών που βλέπουν τον πληθωρισμό να σκαρφαλώνει και το οικογενειακό εισόδημα να συρρικνώνεται.

  • Ειδικότερα, η κυβέρνηση αναμένεται να επεκτείνει την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Ένα μέτρο που «τρέχει» εδώ και μήνες και αναμένεται να συνεχιστεί.
  • Παράλληλα, εξετάζεται η ενίσχυση ή ακόμα και η πλήρης κάλυψη των λογαριασμών ρεύματος για ευάλωτους, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεδομένη είναι η πρόσθεση στο εν λόγω μέτρο και άλλων εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων.
  • Ένα μέτρο που προανήγγειλε και αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες είναι η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως το γάλα, το ψωμί, το κρέας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  • Τέλος, εξετάζεται και ένα νέο επίδομα στέγασης για τους πιο ευάλωτους.

«Και το τελευταίο ευρώ για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη»

Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε χθες ότι «οι ημέρες που έρχονται για ολόκληρη την Ευρώπη είναι και εξακολουθούν να είναι δύσκολες και ο κίνδυνος παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας γίνεται όλο και πιο πιθανός», προσθέτοντας ότι «απόφαση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για να στηρίξει τους πολίτες. Ισορροπώντας όμως πάντα ανάμεσα σε δύο βασικές πολιτικές αρχές. Αφενός να συνεχίσει τις στοχευμένες παρεμβάσεις στους οικονομικά ασθενέστερους και αφετέρου να σεβαστεί τα δημοσιονομικά όρια που ορίζουν οι ανάγκες της οικονομίας. Έχουμε σχέδιο και προχωράμε βάσει αυτού».

 

You May Also Like

Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στο ΚΥ Καρλοβάσου και στο Δήμο Δυτικής Σάμου

Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στο ΚΥ Καρλοβάσου και στο Δήμο Δυτικής…

Νάσος Ηλιόπουλος: Νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Νάσος Ηλιόπουλος: Νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΗΠΑ: Πρώτη έγκριση για τροπολογία που μπλοκάρει την πώληση F-16 στην Τουρκία αν δεν σταματήσει τις υπερπτήσεις

Εγκρίθηκε η σχετική τροπολογία – Το επόμενο κοινοβουλευτικό στάδιο είναι η υπερψήφισή της…

Αρλέτα: Μια φορά θυμάμαι μ αγαπούσες..

Αρλέτα: Μια σπουδαία ερμηνεύτρια, τραγουδίστρια και δημιουργός που αν και δεν είναι πια μαζί μας, τα τραγούδια της θα μας συγκινούν για πάντα.

Σημαντική επιτυχία του Εργαστηρίου Δασικής και Διαχειριστικής Τηλεπισκόπησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου του οποίου υπεύθυνος είναι ο συμπολίτης μας και καθηγητής του ΑΠΘ. κ. Ιωάννη Γίτας

Σημαντική επιτυχία του Εργαστηρίου Δασικής και Διαχειριστικής Τηλεπισκόπησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου του…

Αλλάζουν όλα στο επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο

Αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τη χορήγηση του επιδόματος βαρέας και ανθυγιεινής…

Προσλήψεις 158 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της ειδικής πρόσκλησης

Προσλήψεις 158 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο…

Τη μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης τιμά σήμερα, 21 Απριλίου, η Εκκλησία μας

Τη μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης τιμά σήμερα, 21 Απριλίου,…

Θεσσαλονίκη: Νεκρό 10χρονο παιδί – Κατέρρευσε σε εμπορικό κέντρο

Τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα 10χρονο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.

Καταγγελία για φακελάκι και σε μαιευτήριο: «Μου λέει η ταρίφα μου είναι 700 ευρώ»

Το φακελάκι καλά κρατεί στα δημόσια νοσοκομεία