Για 5η συνεχόμενη χρονιά, λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Καστοριά με έδρα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. 55 μαθητές Λυκείου και 28 εθελοντές καθηγητές συμμετέχουν σε αυτό.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, λειτούργει το Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Καστοριά με έδρα το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. 55 μαθητές Λυκείου και 28 εθελοντές καθηγητές συμμετέχουν σε αυτό.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

 «Οι μαθητές παρά το πολύ κρύο έρχονται απρόσκοπτα στο μάθημά τους. Οι καθηγητές, πάντοτε σε εθελοντική βάση, εξασκούν το λειτούργημά τους», ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς Αθανάσιος Παπανδρέου.

Οι προσπάθειες εκπαιδευτικών και μαθητών είναι έντονες, όπως επίσης και του Ε.Κ.Κ., ωστόσο υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, οικονομικής φύσεως.  Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στο μικρόφωνο της εφημερίδας “Ορίζοντες” πως τα λειτουργικά έξοδα είναι  πολλά «Με τις αλλαγές που επήλθαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, έπειτα από τις εκλογές του Μαΐου 2019, έχουμε έρθει σε επαφή με τη νέα Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή, όπου μας υποσχέθηκαν ότι θα συμβάλλουν στην προσπάθειά μας». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στήριξης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του Ε.Ε.Κ. και των τοπικών αρχόντων «Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει η βοήθεια από μεριάς τους».

Στην παρούσα φάση, τα έξοδα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου καλύπτονται από τους πόρους του Ε.Ε.Κ., οι οποίοι χρόνο με το χρόνο λιγοστεύουν. Οι πόροι προέρχονται από τη χρηματοδότηση της Γ.Σ.Ε.Ε. και τις εισφορές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Αφιλοκερδώς οι εκπαιδευτικοί παραδίδουν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται όλα τα μαθήματα Λυκείου, όπως επίσης και η Γαλλική Γλώσσα της Γ΄ Γυμνασίου.  25 καθηγητές, διοριστέοι και μη, διδάσκουν καθημερινά αφιλοκερδώς σε 58 μαθητές. Αναλογικά, αντιστοιχεί ένας καθηγητής σε δύο μαθητές. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως ορισμένα τμήματα έχουν τη μορφή ιδιαίτερου μαθήματος καθώς ο αριθμός των μαθητών δεν υπερβαίνει τους 3 «Οι δεσμοί μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι άριστοι. Εμείς από τη μεριά μας, πρέπει να κάνουμε το ελάχιστο ώστε να  διευκολύνουμε την καθημερινότητα των γονέων. Μπορούμε να προσφέρουμε τους χώρους των μαθημάτων και κάποια υλικά. Από εκεί και πέρα βασιζόμαστε στον ανθρωπισμό και στο εθελοντισμό των εκπαιδευτικών. Χάρη στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καστοριάς Σπύρο Παρίσση και από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού  Τμήματος  της ΑΔΕΔΥ με Σταύρου Νικολάου, βρήκαμε πρόσφορο έδαφος για αυτό μας το εγχείρημα».

 

 

 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε 
τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος,
 με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
You May Also Like

Κορωνοϊός: Μπορούν να τον καταπολεμήσουν τα αυτοσχέδια καθαριστικά;

Κορωνοϊός: Μπορούν να τον καταπολεμήσουν τα αυτοσχέδια καθαριστικά;

Πρωταγωνιστής ο Δήμος Άργους Ορεστικού και στο «Αντώνης Τρίτσης» με έργα 20 εκατομμυρίων ευρώ

  Πρωταγωνιστής ο Δήμος Άργους Ορεστικού και στο «Αντώνης Τρίτσης» με έργα…

Η τελευταία ημέρα του 2016 στο Άργος Ορεστικό

Δεκάδες καρναβαλιστές κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Άργους Ορεστικού την…

Ι.Μ. Καστοριάς: Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών  και Εκδήλωση για τους Εκπαιδευτικούς

Ι.Μ. Καστοριάς: Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών  και Εκδήλωση για τους Εκπαιδευτικούς

Συνάντηση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς με το Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου

Την Τρίτη 29 Αυγούστου  2017 αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής…

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας υπό την Προεδρία της Μαρίας Αντωνίου

“Πρωτοβουλίες της Πολιτείας για ζητήματα νεολαίας”

Σύλληψη 3 ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών στη Θεσσαλονίκη

Σύλληψη 3 ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας…