Τμήμα της οδού Κωπηλατών, μήκους περίπου 400 μέτρων, στην Χλόη Καστοριάς, ξηλώθηκε και κατασκευάζεται από την αρχή, καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν παραλαμβάνουν το έργο, επειδή δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Σοβαρά προβλήματα κακοτεχνίας, προέκυψαν στη Λεωφόρο Κωπηλατών στην περιοχή των Λυκείων της Καστοριάς τα οποία και οδήγησαν τον Δήμο Καστοριάς και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρη Κωτούλα να πάρει μια σωστή απόφαση δείχνοντας τη δυναμική του Δήμου Καστοριάς και να υποχρεώσει τον εργολάβο που ήταν υπεύθυνος για το συγκεκριμένο έργο να προχωρήσει σε ξήλωμα του δρόμου και να το παραδώσει όπως προέβλεπε η σύμβαση του έργου με δικά του έξοδα.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Δημήτρης Κωτούλας, η κλίση του συγκεκριμένου τμήματος ήταν  γύρω στο 7 % και «οι τεχνικές υπηρεσίες του  Δήμου Καστοριάς δεν παραλαμβάνουν το έργο μέχρι να αποκατασταθεί και να έρθει στα πλαίσια, τα οποία προβλέπει η νομοθεσία».

Η κακοτεχνία του συγκεκριμένου δρόμου ‘’ έβγαζε μάτια ‘’ καθώς και ένας απλός πολίτης που δεν έχει καμία σχέση με τεχνικά έργα θα καταλάβαινε εάν παιρνούσε από εκεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κωτούλας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή , ο δήμος αρνήθηκε να παραλάβει το έργο, ακριβώς λόγω των κακοτε­χνιών που διαπιστώθηκαν, εξαναγκάζοντας τον εργολάβο να προχωρήσει, με δικά του έξοδα τα οποία θα ανέλθουν περίπου στα 100.000 ευρώ , στην αποκατάσταση του τμήματος περίπου 400 μέτρων του δρόμου, το οποίο παρουσίαζε κλίση της τάξεως του 7%, ενώ, κανονικά, αυτή θα έπρεπε να είναι στο 3% σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει η νομοθεσία.

Ο στόχος του δήμου σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κωτούλα είναι ‘’ να γίνονται έργα και να πληρούν τις προδιαγραφές ούτως ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με την παραλαβή τους.’’

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι, ίσως, η πρώτη φορά, που ο δήμος Καστοριάς αναγκάζει εργολάβο να ‘’ ξηλώσει ‘’ το έργο του για κακοτεχνίες του, κάτι το οποίο τόνισε και ο κ. Κωτούλας κατά τη συνέντευξή του ο οποίος μάλιστα είπε ότι αυτή η κίνηση του Δήμου Καστοριάς δείχνει και τη δυναμική του ‘’ Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στον δήμο Καστοριάς. Αυτό δείχνει ότι θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να γίνονται σωστές διαδικασίες. Σε όλα τα έργα του ΕΣΠΑ υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές η νομοθεσία κάνει κάποιες παρεκκλίσεις στα όρια του λάθους το συγκεκριμένο κομμάτι περίπου 400 μέτρα ήταν αρκετά παραπάνω από το κανονικό όριο το οποίο φαινόταν και δια γυμνού οφθαλμού όπως το καταλάβαιναν και όλοι ότι υπήρχε μεγάλη απόκλιση. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς δεν παραλαμβάνουν το έργο μέχρι να αποκατασταθεί και να έρθει στα πλαίσια με τα οποία προβλέπουν οι νομοθεσίες . ‘’

Τέλος, πάντα με τα λεγόμενα του αρμόδιου Αντιδήμαρχου κ. Δημήτρη Κωτούλα υπάρχουν και άλλα έργα στον Δήμο Καστοριάς τα οποία έχουν κάποια προβλήματα τα οποία όμως σε συνεργασία με τους εργολάβους τους ο ίδιος και οι τεχνικές υπηρεσίες θα προβούν σε ελέγχους για να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα όπως με τη Λεωφόρο Κωπηλατών.

Εντός της επόμενης εβδομάδας ο ανάδοχος που υποχρεώθηκε να ξηλώσει και να ξαναστρώσει την άσφαλτο από την αρχή θα παραδώσει το έργο στο δήμο Καστοριάς το οποίο και πάλι θα ελεγχθεί.

Τέλος, να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για ένα απλό έργο καθώς η αξία του αγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Μαρία Αντωνίου στην Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου της Κύπρου

Η Μαρία Αντωνίου  στην Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου της Κύπρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άργος Ορεστικό για το κλείσιμο της Εθνικής τράπεζας την Τρίτη 18 Ιουνίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άργος Ορεστικό για το κλείσιμο της Εθνικής τράπεζας την…

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή επαγγελματική έκθεση Τουρισμού International French Travel Market

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή επαγγελματική έκθεση Τουρισμού International French Travel…

Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς το Αρτοζαχαροπλαστείο «ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.»

Χορηγία με προϊόντα (άρτους) τα οποία διανεμήθηκαν δωρεάν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το picnic της Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς στο δασάκι της Μεσοποταμίας (σειρά φωτογραφιών)

Το picnic της Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς στο δασάκι της Μεσοποταμίας (σειρά φωτογραφιών)

Το έργο «Τα κρυμμένα μυστικά» της εικαστικού Κατερίνας Ξανθά για την έμφυλη βία

Στην μεγάλη έκθεση-αφιέρωμα στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο»

Συνεχίζει τη δράση του ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς

Συνεχίζει τη δράση του ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς

Κοντά στα παιδιά και τους ενήλικες με αυτισμό.

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Κοντά στα παιδιά και τους ενήλικες με αυτισμό.