Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό

Στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό στο Άργος Ορεστικό εορτάσθηκε η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2019, παραμονή της εορτής ετελέσθη μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κέντρου του Ιερού Ναού, δίπλα στην ανθοστόλιστη Ιερά Εικόνα του Αγίου ετέθησαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα του, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, εόρτιος ημέρα το πρωί ετελέσθη Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, συλλειτουργούντων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην άρρητη ευωδία των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου κατά την ανακομιδή τους και πώς αυτή η ευωδία αποτελεί απόδειξη της παρουσίας του Θεού. Επίσης, αναφερομένος στο δοξαστικό της εορτής, διετύπωσε πώς ο Άγιος Νεκτάριος μάς καλεί να διαφυλάξουμε την ορθή πίστη μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

 

You May Also Like

Σύλληψη τριών ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν –32- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Εγκληματίες στην άσφαλτο! Κυκλοφορούν ανασφάλιστα 700.000 αυτοκίνητα

Εγκληματίες στην άσφαλτο! Κυκλοφορούν ανασφάλιστα 700.000 αυτοκίνητα

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

  Εθιμοτυπική  Επίσκεψη του νέου  Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και…

Bασιλόπιτα και βραβεύσεις αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις βραβεύσεις των αθλητών και…

Ευρώπη: Τουλάχιστον 1.677 είδη από τα 15.060 επιβεβαιωμένα, απειλούνται με εξαφάνιση!

Ευρώπη: Τουλάχιστον 1.677 είδη από τα 15.060 επιβεβαιωμένα, απειλούνται με εξαφάνιση!

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Ενημερωτικό Σεμινάριο για τη Γούνα που διοργάνωσε ο ΣΕΓ και η NAFA για τους φιναλίστ του διαγωνισμού Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών.

Γεμάτοι καινούργιες γνώσεις, ιδέες και ενθουσιασμό αναχώρησαν από την Καστοριά οι σπουδαστές…

Ημερίδα (workshop) με θέμα: Οι Πολιτικοί Πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου και οι χώρες υποδοχής – Mηχανισμοί επιτήρησης και τιμωρίας των Ελλήνων στις Λαϊκές Δημοκρατίες

Τόπος διοργάνωσης: Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, Λιβάδια Κοτύλης, Γράμμος

Χαρδαλιάς από Κοζάνη: «Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε η Δυτική Μακεδονία στην πρώτη φάση και θα το κερδίσει και τώρα» (βίντεο)

Χαρδαλιάς από Κοζάνη: «Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε η Δυτική Μακεδονία…