Πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2016 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Καστοριάς, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω Δασικών Πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2016».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος κατά την έναρξη της σύσκεψης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε τον απαραίτητο συντονισμό που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι τον πρώτο λόγο στη δράση αυτή έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την Περιφερειακή Ενότητα να στέκεται αρωγός της, σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο και ενημερώθηκαν όλοι οι παράγοντες για τις νέες αλλαγές που ήταν απαραίτητες να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συζητήθηκε η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στο σχεδιασμό με σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση, τις δασικές εκτάσεις γενικότερα, καθώς και τις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στα διοικητικά όρια της ΠΕ Καστοριάς. Παράλληλα αναφέρθηκαν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου αλλά και προτάθηκαν ενέργειες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν από τις πυρκαγιές, ενόψει της νέας θερινής περιόδου 2016.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Π. Ασλανίδης, εκπρόσωπος του 15ου ΣΠ/ «XV ΜΠ» Γ. Λαμπράκης Αν/χης ΠΒ, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς Ανιπ/χος Κ. Τσαλίκης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς Θ. Νέστορας, ο Αερολιμενάρχης Καστοριάς Γ. Δαρλαγιάννης, Αντιδήμαρχοι των Δήμων με υπηρεσιακούς παράγοντες, ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ Καστοριάς, η Δ/ντρια Δασών Καστοριάς, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Καστοριάς, ο 1ος και 2ος κυνηγετικός σύλλογος και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών και εθελοντικών οργανώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Με διπλό και πίτσες έληξε η φετινή χρονιά για την Καστοριά.

Με οικογενειακό διπλό μεταξύ της 1ης ομάδας και της Κ-16, έληξαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καστοριάς

Δήμος Γρεβενών: Οι δημότες οφείλουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων τους από τους δημόσιους χώρους

    Δήμος Γρεβενών: Οι δημότες οφείλουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των…

Συμμετοχή στο 14ο Διεθνές Συνέδριο της Autism Europe από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Συμμετοχή στο 14ο Διεθνές Συνέδριο της Autism Europe από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης  για συμμετοχή στο μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία», συνολικής δαπάνης 490 εκατ. ευρώ

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης  για συμμετοχή στο μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία», συνολικής…

Ξεκινά η συγκέντρωση αδειών από τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο Καστοριάς

Οι απαραίτητες οδηγίες

Μετάθεση λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Μανιάκων ημέρας Παρασκευής

Μετάθεση λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Μανιάκων ημέρας Παρασκευής

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η ΝΔ κλείνει και την κλειστή νοσηλεία στο ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού. Ντροπή και μόνο ντροπή»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η ΝΔ κλείνει και την κλειστή νοσηλεία στο ΚΕΦΙΑΠ Άργους…

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Θετική εξέλιξη η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στο Ν. Καστοριάς

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Θετική εξέλιξη η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στο Ν.…

ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ: Σειρά εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών και ενημερωτικών δράσεων, για το σχολικό έτος 2016-17

Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του…