Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς: Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Κακοκαιρία

Κάθε φορά που επιδεινώνεται ο καιρός και υπάρχουν κάποιες δυσκολίες πρόσβασης στα σχολικά κτίρια με περισσή ευκολία κλείνουν τα σχολεία προφανώς έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι τοπικοί άρχοντες την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ήρθε ως έκτακτη λύση στο θέμα της πανδημίας και έμεινε ως επικοινωνιακό τέχνασμα “αποτελεσματικότητας” και ως πανάκεια δια πάσαν νόσον της εκπαίδευσης!!!

Η Ψηφιακή τάξη, όμως, έχει τις δικές της παιδαγωγικές, μεθοδολογικές και τεχνικές απαιτήσεις, κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν αποφασίζουμε τη μια στιγμή και την άλλη ανοίγουμε την ψηφιακή τάξη και κάνουμε μάθημα. Απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία και διαφορετικό παιδαγωγικό υλικό. Αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες της εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης δημιουργείται ένα κλίμα απαξίωσης τόσο του επιστημονικού μας έργου, όσο και της επαγγελματικής, επιστημονικής ταυτότητας των Εκπαιδευτικών.

Οι Εκπαιδευτικοί είμαστε επιστήμονες, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και άνθρωποι. Η πρόσβαση στο σχολείο είναι και για μας δύσκολη. Πώς λοιπόν μπορεί να γίνει το μάθημα, ακόμα κι αν λύσουμε τα παιδαγωγικά ζητήματα; Η Διδασκαλία γίνεται από το σχολείο με μέσα που παρέχει το σχολείο και το υπεύθυνο Υπουργείο. Το παράδοξο είναι πως απαιτείται από εμάς με δικά μας μέσα και δική μας σύνδεση να καλύψουμε  τις ανεπάρκειες της πολιτείας!

Απαιτούμε ΣΕΒΑΣΜΟ και δε θα ανεχτούμε καμία απαξιωτική στάση από κανέναν  στο έργο και στην προσφορά όλων μας, γιατί ΕΜΕΙΣ, οι ΕΛΛΗΝΕΣ/ΙΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ/ΕΣ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  στα πιο δύσκολα χρόνια της πανδημίας!

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες μας αν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους, να αποφασίσουν τον προσφορότερο τρόπο εξ αποστάσεως διδασκαλίας και να ενημερώσουν τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ώστε να γίνει μια καταγραφή και προσπάθεια επίλυσης των δυσκολιών.

You May Also Like

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς ενόψει της χειμερινής περιόδου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς η συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

ΕΠΣ Καστοριάς: Οι αγώνες του Σαββάτου της Α’ Κατηγορίας (1η Αγωνιστική) Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 1η Αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Καστοριάς Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΕΠΣ Καστοριάς: Οι αγώνες του Σαββάτου της Α’ Κατηγορίας (1η Αγωνιστική)

1.500 ευρώ για πληροφορίες για τον θάνατο ζώων στο Άργος Ορεστικό και το Βογατσικό

1.500 ευρώ για πληροφορίες για τον θάνατο ζώων στο Άργος Ορεστικό και…

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στην Καστοριά  οι εξετάσεις  του Κέντρου για Χαρισματικά  -Ταλαντούχα Παιδιά

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στην Καστοριά  οι εξετάσεις  του Κέντρου για…

Δραστηριότητα μηνός Απριλίου των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας

Αυξήθηκαν κατά 200% οι κλοπές – διαρρήξεις και μειώθηκαν κατά 40% οι…

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καμία συμμετοχή στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καμία συμμετοχή στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στις 22 Νοεμβρίου η 3η αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων

 Στις 22 Νοεμβρίου η 3η αγωνιστική του Πανελληνίου  Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών  ομάδων

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων στον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις»

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων στον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις»

Σημαντική συμμετοχή του Ιωσήφ – Λαζάρου Χατζητιμοθέου, δικηγόρου και επιστημονικού συνεργάτη της Ακαδημίας Γραμματών & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» στο 2ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών & υποψηφίων διδακτόρων του ΑΠΘ

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά…

Ένταξη 4 νέων έργων βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημοσίων Κτηρίων της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ένταξη 4 νέων έργων βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης  των Δημοσίων Κτηρίων της…