Στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Προώθησης, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Ελλάδας-Αλβανία (INACT), η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αμαλία Κούσκουρα με εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Καστοριάς και συμβούλους του προγράμματος, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, επισκέψεις στα δύο οινοποιεία της Καστοριάς, το Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση και στο Κτήμα Μάγγελ στην Κορομηλιά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωρά στην καταγραφή των επιχειρηματικών αναγκών του κλάδου, αποσκοπώντας στην πιθανή δημιουργία δικτύωσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και διεύρυνσης, ανάπτυξης της οινικής κουλτούρας πρωτίστως της Περιφέρειάς μας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων η κα Κούσκουρα, ανέπτυξε τους στόχους της Περιφέρειας και τις ενισχύσεις που προβλέπονται μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης στον τομέα της αγροδιατροφής στο επόμενο διάστημα. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Περιφέρειας για ανάκαμψη & ενίσχυση της μικρής επιχειρηματικότητας, σε εφαρμογή του σχεδίου της για την αγορά και τους επαγγελματίες.  

Κυρίως δόθηκε η ευκαιρία στους δύο επιχειρηματίες να μεταφέρουν τις αγωνίες τους και τα σχέδια τους για το μέλλον. Πρόκειται για δυο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται για χρόνια σε ένα ελάχιστα ανεπτυγμένο κλάδο στην Καστοριά, για την αποτελεσματική λειτουργία των μονάδων τους ως προς την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, τη δημιουργία οινικής κουλτούρας, αλλά και εναλλακτικών δυνατοτήτων τοπικών προϊόντων στους επισκέπτες της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Οδηγίες Προστασίας Πολίτη για την Προστασία από τις Δασικές Πυρκαγιές

Ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς για το τι…

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς

Για τις ανάγκες δύο έργων

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» παρευρέθηκε στη «ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ 2017»

Κατόπιν πρόσκλησης από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «ΔΗΜΟΥΡΓΙΑ» Πολυκάρπης, ο εθελοντικός οργανισμός για…

2 θέσεις εργασίας στο Δήμο Άργους Ορεστικού

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά…

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη η Όπερα “Ο Μαγικός Αυλός” στην Καστοριά

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη η Όπερα “Ο Μαγικός Αυλός”…

Πρόσκληση ύψους 4.800.000 ευρώ για την χρηματοδότηση έργων ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπέγραψε ο θ. Καρυπίδης

Πρόσκληση ύψους 4.800.000  ευρώ  για την χρηματοδότηση έργων ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς της…