Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το άτομο σαν ολότητα, σωματικά και ψυχικά. Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ασθενείς με καρκίνο αλλά και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα να βιώνουν συναισθήματα φόβου, αγωνίας, θλίψης και άγχους. 

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ κατανοώντας το πόσο σημαντική ,σε όλη αυτή τη διαδρομή ,κρίνεται η ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη των ασθενών αλλά και των συγγενών τους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα που γεννώνται, πραγματοποιεί στα νέα του γραφεία Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 2, συναντήσεις ομάδων υποστήριξης, μέσα από τις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μέσα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, να μάθουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των δύσκολων πραγματικά καταστάσεων που βιώνουν.

Στις ομάδες υποστήριξης οι άνθρωποι μοιράζονται μεταξύ τους εμπειρίες, συναισθήματα, ανταλλάσσουν γνώσεις και βιώματα. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται το άγχος και τον φόβο τους και να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που επιφέρει ο καρκίνος.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν στη διάγνωση και στη θεραπεία, να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα και να αισθανθούν πως δεν είναι ούτε μόνοι σε αυτό, ούτε οι μόνοι με αυτό!

Οι ομάδες υποστήριξης ασθενών με καρκίνο και συγγενών τους θα αποτελούνται από 6-10 άτομα και θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα με διάρκεια 1,5 ώρας και θα ολοκληρώνονται σε έναν κύκλο 4 μηνών.

Θα προηγηθούν ατομικές συναντήσεις γνωριμίας με τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Έναρξη: Σεπτέμβριος 2016

Πληροφορίες: 698 30 40 686 Ιατρού Γιώργος

Συντονιστής: Ιατρού Γεώργιος

Ο Ιατρού Γιώργος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Είναι πτυχιούχος του Τομέα Ψυχολογίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Ειδίκευσης στη Ψυχική Υγεία και Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει εκπαιδευθεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Οικογενειακή Θεραπεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις «Νευρολογικές Παθήσεις στην Τρίτη Ηλικία» και η 11η διανομή διατακτικών από τον Οργανισμό «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις «Νευρολογικές Παθήσεις στην Τρίτη Ηλικία» και η…

Έκθεση Αγιογραφίας – Ψηφιδωτού Γιάννη και Όλγας Παπαδοπούλου

Με θέμα «Χρωστήρος, Σμίλλης & Ψηφίδων Έργα»

Μαρία Αντωνίου: ”Συμμετείχα στην τηλεδιάσκεψη, που συγκάλεσε με πρωτοβουλία του ο Υπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Θεοδωρικάκος”

”Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός, θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να υλοποιηθεί ταχύτατα ο κύκλος Β2 του προγράμματος ενισχύσεων του κλάδου της γουνοποιίας”

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μια προκλητική και ανιστόρητη ενέργεια του Ερντογάν που στρέφεται κατά του χριστιανικού κόσμου»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μια προκλητική…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 2.479.880 ευρώ για έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 2.479.880 ευρώ για έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών

2η θέση στον Πανελληνιο Διαγωνισμό του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)

Πανελλήνια διάκριση για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς

Όλα έτοιμα για τη παρουσίαση του BAJA Greece στο κτήριο διοίκησης του αγώνα στο Άργος Ορεστικό.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε live streaming

13033: Προσοχή στα SMS που στέλνετε για μετακινήσεις σε άλλους δήμους

Table of Contents Hide 13033: Προσοχή στα SMS που στέλνετε για μετακινήσεις…

ΕΝ.ΔΗΜΟ.: Δικαίωση των για την προσφυγή εναντίων της σύμβασης Δήμου Καστοριάς και ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

ΕΝ.ΔΗΜΟ.: Δικαίωση των για την προσφυγή εναντίων της σύμβασης Δήμου Καστοριάς και…

Ο Διοικητής 1ης Στρατιάς στον Μητροπολίτη Καστοριάς

Ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας…