Σύσκεψη προκάλεσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, το  απόγευμα της Παρασκευής ( 5/8 ) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αξιοποίηση των  δημόσιων κτιρίων της Καστοριάς , μετά και την ολοκλήρωση της μελέτης από πλευράς του ΤΕΕ Καστοριάς, αρχής γενομένης από το κτίριο της ΕΔΗΚΑ, στο οποίο από τα 18.000 τ.μ. αξιοποιούνται μόνο τα 5.000τ.μ. , τα τελευταία 25 χρόνια.

Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων της γούνας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, οι οποίοι ανέλαβαν αφιλοκερδώς να εκπονήσουν την σχετική μελέτη, που θα τεθεί σε διαβούλευση το προσεχές διάστημα.

Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων της γούνας, χαιρέτησαν την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισημαίνοντας όμως ότι τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν το Επιμελητήριο στο οποίο ανήκει το κτίριο και ο Δήµος Καστοριάς που είναι ο παραχωρητής του οικοπέδου.

Η τελική πρόταση όμως “σκάλωσε” ξαφνικά, όταν αποκαλύφθηκε ότι το κτίριο της ΕΔΗΚΑ, όπως και πολλά άλλα δημόσια κτίρια της Καστοριάς, δεν έχουν οικοδομική άδεια και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή χρήσης.

Τότε με παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προέτρεψε τους εκπροσώπους της ΕΔΗΚΑ να προχωρήσουν στην έκδοση της άδειας, διότι, όπως τόνισε, εδώ και δυόμισι χρόνια υπάρχει νομοθεσία νομιμοποίησης τέτοιων κτιρίων με χαμηλό κόστος και χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από  δύο κτίρια  της Καστοριάς, αυτά της ΕΔΗΚΑ και του πρώην Κέντρου Ελληνικής Γούνας πριν την είσοδο του Δισπηλιού.

Το δεύτερο κτίριο, πάντως, διεκδικείται από την Ομοσπονδία Γούνας, προκειμένου να στεγάσει δράσεις που σχετίζονται με τη γουνοποιία, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ζαγάρα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Απούσα, από την σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς με τους αρμόδιους φορείς για την αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων ήταν  η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία όπως δήλωσε η ίδια σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στη σύσκεψη αυτή ήταν καλεσμένοι οι φορείς του τόπου και όχι η πολιτική ηγεσία, για αυτό και δεν έδωσε το παρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μάθε πού ψηφίζεις στην Π.Ε. Καστοριάς για τον ενιαίο φορέα της προοδευτικής παράταξης

Μάθε πού  ψηφίζεις στην Π.Ε. Καστοριάς  για τον ενιαίο φορέα της προοδευτικής…

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καμία συμμετοχή στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καμία συμμετοχή στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Απαράδεκτες εικόνες που δεν τιμούν κανέναν. Έκκληση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς στους πολίτες

Απαράδεκτες εικόνες που δεν τιμούν κανέναν. Έκκληση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου…

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς_Άροσις για το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Σ. 86-51

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κάτω Περιβόλι

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κάτω Περιβόλι

Επιτυχημένη η τριήμερη εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς

H Π.Υ. Καστοριάς πραγματοποίησε με επιτυχία την τριήμερη εκπαίδευση των υπαλλήλων της…

«Οι Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτ. Μακεδονίας και Καστοριάς, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης στην Λίμνη Πλαστήρα της Καρδίτσας, από 1-6 Ιουλίου 2016»

Μεγάλη τιμή για τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτικής Μακεδονίας υπό την Διεύθυνση του Ισίδωρου Αντωνίου και Καστοριάς υπό…

Κ.Ξ.Γ. Dynamic & Dynamic Beavers: Εκμάθηση ξένων γλωσσών όπως δεν την είχατε φανταστεί (B μέρος)

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της…

Δένδιας: Όπου πρόβλημα εκεί και η Τουρκία, όπου σταθερότητα εκεί κι η Ελλάδα

Δένδιας: Όπου πρόβλημα εκεί και η Τουρκία, όπου σταθερότητα εκεί κι η…