Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τα Σχέδια Βελτίωσης

Σε λειτουργία έχει τεθεί από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου η εφαρμογή για την υποβολή αιτημάτων πληρωμής για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης έπειτα από τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Οι δικαιούχοι του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης – δράσεις 4.1.1 και 4.1.3) μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr. Προς το παρόν το αίτημα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι και το στάδιο του ελέγχου ορθότητας ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να καταστεί διαθέσιμη η οριστικοποίηση και υποβολή του.

Τα Σχέδια Βελτίωσης συνιστούν το βασικό επενδυτικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και αποτελούν το κύριο μέσο για την επίτευξη του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της πατρίδας μας μέσα από την εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας. 

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα ένταξης σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους στα Σχέδια Βελτίωσης, αυξήθηκε η δημόσια δαπάνη του μέτρου από τα 316 εκατομμύρια ευρώ στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι σε συνδυασμό και με το πρώτο στο είδος του χρηματοδοτικό ταμείο που συγκρότησε το Υπουργείο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (Ταμείο Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης) που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος χρηματοδοτικός πυλώνας των Σχεδίων Βελτίωσης για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας.

 

You May Also Like

27% αύξηση στο ημερομίσθιο των μαθητευομένων των ΕΠΑΛ

27% αύξηση στο ημερομίσθιο των μαθητευομένων των ΕΠΑΛ

Ηράκλειο: Η Κρήτη υποδέχτηκε τους πρώτους τουρίστες

Η Κρήτη άρχισε να υποδέχεται ήδη τους πρώτους της επισκέπτες, που σε συνθήκες πανδημίας…

ΕΟΦ: Ανακαλεί πέντε φάρμακα που κυκλοφορούν χωρίς άδεια

ΕΟΦ: Ανακαλεί πέντε φάρμακα που κυκλοφορούν χωρίς άδεια

Βολιώτισσα θώπευε και βιντεοσκοπούσε την 12χρονη κόρη της

Διακινούσε το πορνογραφικό υλικό σε Λαμιώτη που είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Αυξημένα τα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ 2024 σχεδόν σε όλες τις καλλιέργειες

Αυξημένα καθολικά σχεδόν σε όλες τις καλλιέργειες της χώρας είναι τα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ για το 2024

Καταληκτικές Ημερομηνίες Αντικατάστασης Επαγγελματικών Αδειών

Από το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς υπενθυμίζεται…

Ν. Κεραμέως: Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο

Ν. Κεραμέως: Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο

Μέση Ανατολή: Δεν σχεδιάζουμε χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Θα περιοριστούμε σε αεροπορικές επιδρομές, λένε οι IDF

Νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης