Τέσσερα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στην περιοχή Λιβάδια Κοτύλης του δήμου Νεστορίου Καστοριάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης Ραϋμόνδος Αλβανός το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης σε αυτό το διάστημα δέχτηκε συνολικά περίπου 16.000 επισκέπτες.

Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης βρίσκεται 50 χλμ νοτιοδυτικά της Καστοριάς, σε υψόμετρο 1450 μέτρων, σε ένα κατάφυτο από δένδρα τοπίο αλπικού τύπου. Έχει ως στόχο τόσο τη συμβολή στην κατανόηση του ιστορικού παρελθόντος, όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για το φυσικό περιβάλλον και τα είδη της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής του ευρύτερου ορεινού όγκου του Γράμμου.

Η επίσκεψη σε αυτό συνδυάζει μια ορεινή εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας με ένα ταξίδι στην ιστορία και στη γνώση.

Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής ξετυλίγεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με την περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση».

Επίσης οι επισκέπτες θα δουν  τις κορυφές που έγιναν μερικές από τις σημαντικότερες μάχες του εμφυλίου πολέμου. Θα κάνουν ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουν το υπέροχο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουν για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να πιει τον καφέ του ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.
Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο. Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία.

Ξεναγήσεις  γίνονται  κατά τον Ιούλιο κάθε Σάββατο και Κυριακή και  ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.

Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 55 χλμ (μέσω Νεστορίου-Πεύκου)  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.orizontespress.gr/grammos-pes.gr/pages/display/access/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο 24670 62136.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ζητείται άτομο για πρακτική άσκηση στην εφημερίδα “Ορίζοντες”

Ζητείται άτομο για πρακτική άσκηση στην εφημερίδα “Ορίζοντες”

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού στην Καστοριά  για κατοχή ναρκωτικών

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού στην Καστοριά  για κατοχή ναρκωτικών

Καστοριά: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών από οικίες με λεία άνω των 4.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και μία απόπειρα

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει οικονομικά το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει οικονομικά το Γενικό…

Σύλληψη 17χρονου στην Πτολεμαΐδα για κλοπή

Την Τετάρτη (13-04-2016) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας…

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Χρήστου Γκοσλιόπουλου

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Χρήστου Γκοσλιόπουλου Εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών…

Η πορεία υλοποίησης των έργων για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με κλιμάκιο του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Η πορεία υλοποίησης των έργων για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Δυτικής…