«Μια χώρα που δεν κατέχει την ενέργεια και τα νερά της  δεν μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον» δήλωσε ο Θ. ΚαρυπίδηςΕνημέρωση γύρω από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Δυτική Μακεδονία και τις προοπτικές διμερών συνεργασιών σε θέματα ενέργειας και λιγνίτη έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στο Γερμανό Πρόξενο Βάλτερ Στέχελ, που επισκέφθηκε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το πρωί της Τετάρτης.

«H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η ενεργειακή περιφέρεια της χώρας» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αξιοποιούμε τη διέλευση του αγωγού  φυσικού αερίου, επιθυμώντας να κάνουμε τον TAP, αγωγό γνώσης, συνέργειας και φιλίας μεταξύ των λαών».

Ο Θ. Καρυπίδης έθεσε στη συζήτηση με τον Πρόξενο τα ενεργειακά ζητήματα, ως τα σημαντικότερα στην ατζέντα. «Μια χώρα που δεν κατέχει την ενέργεια και τα νερά της, δεν μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον και πολύ περισσότερο για την παραγωγική της ανασυγκρότηση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για  να καινοτομήσουμε και γιατί όχι, μέσα από κάποιο μνημόνιο συνεργασίας με περιοχές, όπως η κοιλάδα του Ρουρ που είναι η βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας, να αναπτύξουμε νέα μοντέλα» τόνισε. Επίσης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις συνεργασίες, μεταξύ των τριών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας, στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της εξωστρέφειας των προϊόντων τους, με στόχο τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Πρόξενος δήλωσε ότι υπήρξε μια γόνιμη συνεργασία και ενημέρωση κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία να γνωρίσει την περιοχή και τις ιδιαιτερότητές της και να συμβάλλει στη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γεωργιάδης: Καμία μείωση φόρου στα καύσιμα – Δεν θα ρίξουμε την οικονομία στα βράχια

Γεωργιάδης: Καμία μείωση φόρου στα καύσιμα – Δεν θα ρίξουμε την οικονομία…

23.990.000 ευρώ στην Π.Δ.Μ. για έργα αστικής ανάπτυξης, αναζωογόνησης του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής

23.990.000 ευρώ στην Π.Δ.Μ. για έργα αστικής ανάπτυξης, αναζωογόνησης του περιβάλλοντος και…

Μικτές ομάδες Iris catering Κ-15 και Κ-17 της ΕΠΣ Καστοριάς.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των μικτών ομάδων “IRIS CATERING”

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Οριστικοποίηση για την προσαυξημένη αποζημίωση κατά 20% στα μήλα Καστοριάς για τις περσινές χαλαζοπτώσεις”

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Οριστικοποίηση για την προσαυξημένη αποζημίωση κατά 20% στα μήλα…

Το μεγάλο ευχαριστώ από τους γονείς του μικρού Νικόλα προς όλους όσους στάθηκαν δίπλα τους

Το μεγάλο ευχαριστώ από τους γονείς του μικρού Νικόλα προς όλους όσους…

Μ. Σπυράκη: «Προτεραιότητα η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σήμερα παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης»

Μ. Σπυράκη: «Προτεραιότητα η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σήμερα…

Σύλληψη 33χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

  Σύλληψη 33χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός στην Καστοριά για κατοχή κοκαΐνης

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς.