Τζον Λένον – Γιόκο Όνο: Η Μέι Πανγκ ξετύλιξε το κουβάρι γύρω από τη σχέση της με τον θρύλο των «Beatles»

Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο αποτέλεσαν ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πολυσυζητημένα ζευγάρια της δεκαετίας των ‘60s. Παρόλα αυτά, η σχέση που είχαν εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης, ακόμη και σήμερα. Η αποκάλυψη, μάλιστα, που έφερε στο φως το ντοκιμαντέρ «The Lost Weekend: A Love Story» για τη σχέση του Λένον με την προσωπική του βοηθό, έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση. Η «έκπληξη» της αποκάλυψης αυτής, ήταν το γεγονός ότι η σχέση του θρύλου των «Beatles» με την 22χρονη τότε, Μέι Πανγκ, ήταν επιθυμία της ίδιας της Γιόκο Όνο. Όπως αφηγείται η ίδια η Πανγκ στο ντοκιμαντέρ, είχε πολύ στενή σχέση με το ζευγάρι και την εμπιστεύονταν για τα πάντα. Όπως είπε, εκείνη πολλές φορές απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους και έκανε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Συχνά φωτογραφιζόταν κιόλας για εξώφυλλα δίσκων ή έκανε φωνητικά σε τραγούδια.

Η πρόταση

Σύντομα ωστόσο, ήρθε η μέρα που θα γινόταν το τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους. Όπως προκύπτει από την περιγραφή της Πανγκ στο ντοκιμαντέρ, ένα πρωί που έφτασε στο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν, δέχτηκε μία πολύ περίεργη πρόταση από την εργοδότριά της: «Με πλησίασε στο γραφείο μου και μου είπε: “Ξέρεις εγώ και ο Τζον δεν τα πάμε πολύ καλά και σύντομα θα αρχίσει να βλέπει άλλα άτομα. Και ήθελα να σου ζητήσω να βγεις εσύ μαζί του, γιατί νομίζω χρειάζεται κάποια τόσο ευγενική όσο εσύ». Η Πανγκ εξομολογήθηκε ότι ήταν συνηθισμένη στις «περίεργες ιδέες» της Όνο, αλλά αυτό της φάνηκε ότι ξεπερνάει τα όρια και αρνήθηκε. Αργότερα όμως, η Πανγκ παραδέχτηκε ότι η Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα είχε τον τρόπο της να πείθει τους ανθρώπους και, πολύ περισσότερο, «ένα αθώο παιδί», όπως περιέγραψε τον εαυτό της.

Η Όνο της είχε πει ότι ο Λένον την έβλεπε «σεξουαλικά ελκυστική» και προσπάθησε να την πείσει να το σκεφτεί. Πίστευε, λέει η Πανγκ, ότι θα μπορούσε να έχει τον έλεγχο πάνω σ’ αυτή τη σχέση, όμως υπολόγισε λάθος, αφού εκείνη και ο Λένον ερωτεύτηκαν και η Όνο έπρεπε να παλέψει για να τον κερδίσει πίσω.

 

Η σχέση της Πανγκ με τον Λένον που ξέφυγε από τον έλεγχο της Όνο

Η σχέση της 22χρονης τότε Μέι και του 32χρονου τότε Λένον διήρκησε 18 μήνες. Πρόκειται για μία περίοδο κατά την οποία ο τραγουδιστής μετακόμισε μαζί της στο Λος Άντζελες, άρχισε να ξαναβλέπει τον 10χρονο τότε γιό του Τζούλιαν, από τον οποίο όπως υποστηρίζει η Πανγκ τον είχε αποξενώσει η Όνο. Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι τότε ήταν που ο Λένον τα ξαναβρήκε με τα υπόλοιπα μέλη των «Beatles». Στο ντοκιμαντέρ μίλησε και ο Τζούλιαν Λένον, ο οποίος περιέγραψε την Πανγκ «ευγενική και γλυκιά», ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είπε ότι όταν ο πατέρας του ήταν σε σχέση μαζί της, έδειχνε πιο ευτυχισμένος από ποτέ.

Στο μεταξύ, η Πανγκ παραδέχτηκε, ότι παρά τον έρωτα που υπήρχε ανάμεσα σ’ εκείνη και τον θρυλικό τραγουδιστή, η σχέση τους δεν ήταν εύκολη. Σχετικά με αυτό είπε: «Υπήρχαν μέρες που κοιμόμουν το βράδυ με τον Λένον και το πρωί έπρεπε να πάω στο γραφείο και να συναντήσω την Όνο. Ήταν άβολο». Αν και η Όνο έχει παραδεχτεί ότι ήταν πράγματι αυτή που βρήκε ερωμένη στον σύζυγό της, η Πανγκ ξεκαθάρισε στο ντοκιμαντέρ, ότι η σχέση δεν ήταν υπό τον έλεγχό της, ενώ επισήμανε ακόμη πως δεν ήταν υπό τη δική της προτροπή όταν το ζευγάρι μετακόμισε στο Λος Άντζελες χωρίς την Όνο.

«Μόλις προσγειώθηκε εκείνο το αεροπλάνο, η Όνο μου έχει ήδη κόψει τον μισθό», αποκάλυψε στη συνέχεια. Αυτό όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η Πανγκ είπε ότι το πρώτο διάστημα στο Λος Άντζελες, δεν είχαν πρόσβαση σε λεφτά και περιφέρονταν ανέμελοι κι ερωτευμένοι στην Καλιφόρνια εξασφαλίζοντας στέγη χάρη στη φήμη και τις φιλίες του Λένον.

 

Το Λος Άντζελες ξύπνησε τους «δαίμονές» του

Μπορεί να ζούσαν τον έρωτά τους στο Λος Άντζελες, ωστόσο ο Λένον και η Πανγκ υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο. Μαζί με τις αναμνήσεις που του «ξύπνησαν» τα παλιά λημέρια, επέστρεψαν και οι εξαρτήσεις του Λένον. Σχεδόν αμέσως άρχισε να συναναστρέφεται τα μέλη της λέσχης ποτού «Hollywood Vampires», ανάμεσά τους γνώριμα πρόσωπα του όπως ο Χάρι Νίλσον και ο Άλις Κούπερ. Όπως θα πει η Πανγκ, η οποία δεν έκανε ποτέ χρήση ναρκωτικών, «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ο Λένον ήταν η συνδρομή σε μια λέσχη ποτού». Η συναναστροφή του καλλιτέχνη, αλλά και οι συνεργασίες, με καλλιτέχνες με ίδιες εξαρτήσεις και εθισμούς, επηρέασαν πολύ τη συμπεριφορά του. Σύντομα ξεκίνησε να έχει βίαια ξεσπάσματα, με την Πανγκ να κινδυνεύει. Μια φορά είπε η Πανγκ, αφού την είχε σπρώξει δυνατά με κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα, αντί να ζητήσει «συγγνώμη», της γύρισε την πλάτη και έφυγε λέγοντας «δεν νομίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει».

Η Μέι Πανγκ πήρε το πρώτο αεροπλάνο και έφυγε για Νέα Υόρκη

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης του, η Πανγκ είπε ότι η Όνο της τηλεφωνούσε 15 φορές την ημέρα, οποιαδήποτε ώρα, απαιτώντας από την ίδια «πλήρη αναφορά» του πως τα πήγαιναν με τον σύζυγό της. Για μία ακόμα φορά, όμως, η Γιαπωνέζα ακτιβίστρια υπολόγισε λάθος: όταν άρχισε να συζητά το διαζύγιο με τον Λένον, δεν υπολόγιζε ότι εκείνος θα δεχτεί. Για να αποφύγει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έβαλε τον εαυτό της, άρχισε να δηλώνει ότι «δεν ήταν αστρολογικά καλή στιγμή»- μία δικαιολογία που χρησιμοποιούσε συχνά.

Το τέλος της σχέσης τους

Η σχέση του Λένον με τη βοηθό του είχε λάβει μεγάλες εκτάσεις στα μίντια, με την Πανγκ να φωτογραφίζεται επίσημα στο πλευρό του. Η αρχή του τέλους της σχέση τους ξεκίνησε με την επιστροφή τους στη Νέα Υόρκη, το 1974 και ήταν η απόφαση του τραγουδιστή να εμφανιστεί στην πρεμιέρα ενός μιούζικαλ βασισμένου στο άλμπουμ Sgt Pepper των «Beatles» με τη Πανγκ να κάθεται δίπλα του και την Όνο στην πίσω σειρά που ώθησε τη δεύτερη να δηλώσει ξεκάθαρα «ήρθε η ώρα να πάρω τον σύζυγό μου πίσω».

Η επανασύνδεση με τη Γιόκο Όνο

Το διάστημα που ο Λένον και η Πανγκ έψαχναν να αγοράσουν σπίτι, ο τραγουδιστής δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την σύζυγό του, η οποία ήθελε τον ενημερώσει ότι του είχε βρει έναν θεραπευτή για τα αναπνευστικά προβλήματα που είχε αποκτήσει λόγω καπνίσματος. Του πρότεινε μάλιστα να επιστρέψει στο διαμέρισμά τους για να ξεκινήσει τις θεραπείες. Η Μέι εξέφρασε τις ανησυχίες της στον Λένον όμως εκείνος της είπε ότι θα επιστρέψει σύντομα. Δεν επέστρεψε ποτέ.

Στο τηλέφωνο της δήλωσε απλά «κοίτα, η Γιόκο με δέχτηκε ξανά σπίτι», κάτι που της φάνηκε παράξενο για έναν άνθρωπο, ο οποίος την είχε πείσει ότι την αγαπούσε. Συνέχισαν να συναντιούνται για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι τη δολοφονία του.

You May Also Like

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό στη Ρωσία με δεκάδες πτώματα στο εμπορικό κέντρο

Τρία παιδιά μεταξύ των θυμάτων – Το Ισλαμικό Κράτος και η προειδοποίηση από τις ΗΠΑ

Βίντεο: Ταραχές σε όλη την Ολλανδία και διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σε δεκάδες πόλεις της Ολλανδίας υπάρχουν διαμαρτυρίες και επεισόδια

Που βρίσκεται σήμερα η Αφγανή κοπέλα από το πιο διάσημο εξώφυλλο του National Geographic

Οι άνθρωποι από το Αφγανιστάν είναι πρόσφυγες εδώ και 43 χρόνια

Σύζυγος φύτευε λουλούδια για 2 χρόνια ώστε να τα μυρίζει η τυφλή γυναίκα του (video)

Table of Contents Hide Σύζυγος φύτευε λουλούδια για 2 χρόνια ώστε να…

Ο Τζόνι Ντεπ έχει έρθει πολύ κοντά με τη δικηγόρο του – Τι συμβαίνει ανάμεσά τους

Ο Τζόνι Ντεπ έχει έρθει πολύ κοντά με τη δικηγόρο του –…

Επιδρομές της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ: Η Γαλλία εκφράζει την «ανησυχία» της

Η τουρκική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε την Κυριακή την επιχείρηση που βάφτισε «Γαμψό…

Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες από την επίθεση του Τούρκου στο τραμ

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος της…

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Είμαστε πολύ κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο»

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει πως το εμβόλιο θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο στους καρκινοπαθείς

Live εικόνα από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα

Το ηφαίστειο Φουέγκο είναι το πιο ενεργό στην Κεντρική Αμερική