Τηλεδιάσκεψη θεσμικούς παράγοντες για τα προβλήματα του αγροτικού προϊόντος του φασολιού πραγματοποίησε η Μαρία Αντωνίου

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου πραγματοποιήσαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με όλους θεσμικούς παράγοντες της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικούς ερευνητές και φασολοπαραγωγούς, για τα προβλήματα του αγροτικού προϊόντος του φασολιού, το οποίο ευδοκιμεί ιδιαίτερα στις περιοχές της Καστοριάς και των Πρεσπών.

Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν η δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου στη Δυτική Μακεδονίας, με αντικείμενο τη δημιουργία νέου γενετικού υλικού φασολιών τύπου Καστοριάς ή Πρεσπών, τη σποροπαραγωγή του υλικού αυτού, αλλά και την έρευνα σε φυτικά είδη, τα οποία μπορούν να καλλιεργηθούν από τους φασολοοπαραγωγούς, όπως το ποπ-κορν και το γλυκοκαλάμποκο.

Επίσης, συζητήθηκε, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του Περιφερειάρχη στα αρωματικά φυτά, να αποτελέσει αντικείμενο του ερευνητικού κέντρου και η έρευνα στα αρωματικά φυτά και η προσαρμογή τους στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της Δυτικής Μακεδονίας.

Αποφασίστηκε, όλοι μαζί να συνδράμουμε στην υλοποίηση ενός ερευνητικού κέντρου και κέντρου σποροπαραγωγής, που θα ενισχύσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Άμπας, ο Πρόεδρος της AGROKA και Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ο Καθηγητής Γενετικής του Δ.Π.Θ. κ. Ιωάννης Τοκατλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Genetics κ. Παύλος Ζουλιάμης, ο Πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Φασολιών κ. Μάκης Μάνος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» κ. Κωνσταντίνος Ναλπαντίδης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, οθόνη και εσωτερικός χώρος

 

You May Also Like

Δήμος Γρεβενών: Παράταση έως τις 30 Απριλίου για την Μαθητική Δράση “Ζωγραφίζουμε την Ελευθερία μας”

  Δήμος Γρεβενών: Παράταση έως τις 30 Απριλίου για την Μαθητική Δράση…

Η Μαρία Αντωνίου στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

Απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλο το Νομό Καστοριάς, κορυφώνονται οι πανηγυρικές…

O Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» ταξιδεύουν στην Καστοριά, στο «στολίδι» της βόρειας Ελλάδας

Σήμερα 29 Ιανουαρίου στις 17:45 στο OPEN.

Ενημέρωση κοινού σχετικά με τη λύσσα & τους εμβολιασμούς των κόκκινων αλεπούδων. Έναρξης ενεργητικής επιτήρησης.

Ενημέρωση κοινού σχετικά με τη λύσσα & τους εμβολιασμούς των κόκκινων αλεπούδων.

Η 3η Μέρα του River Party σε Εικόνες

Η τρίτη μέρα του River Party ήταν γεμάτη ενέργεια, μουσική και χαμόγελα.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΠΣ Καστοριάς

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΠΣ Καστοριάς

Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού του Δήμου Άργους Ορεστικού για τη δημοτική περίοδο 2014-2019

Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού του Δήμου Άργους Ορεστικού για τη δημοτική περίοδο…