Την Τετάρτη 12 Αυγούστου η εξόφληση των οφειλών του ΕΛΓΑ

 Τουλάχιστον 67 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων με απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατόπιν συνεννοήσεως με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη υλοποιεί τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για εξόφληση του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για το έτος 2019 στους παραγωγούς.

 

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου και το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται περίπου στα 67 εκατομμύρια ευρώ.

 

Με τη συγκεκριμένη απόφαση επισπεύδεται η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους και διασφαλίζεται η απαραίτητη ρευστότητα των αγροτών προκειμένου να συνεχίσουν το, πολύτιμο για την ελληνική οικονομία, παραγωγικό τους έργο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από σειρά ετών που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί τόσο σύντομα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του Οργανισμού που επιδιώκει ο κ. Βορίδης και το οποίο προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού της ζημιάς η οποία θα οδηγήσει στην εγκαιρότερη καταβολή των αποζημιώσεων καθώς και τη θέσπιση ενός αντικειμενικού, ορθολογικού και επιστημονικά τεκμηριωμένου συστήματος εκτίμησης των ζημιών.

You May Also Like

Δωρεάν φάρμακα για συντάξεις έως 700 ευρώ

Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 700 ευρώ,…

Κύθηρα: Οδοιπορικό του ΕΡΤNews στα καμένα, τεράστια η οικολογική κατασκευή

Συνάντηση Μητσοτάκη με το δήμαρχο του νησιού!

Ιταλικά σουπερμάρκετ σταματούν τις πωλήσεις ισραηλινών προϊόντων – Φέρνουν στα ράφια την «Gaza Cola»

Τα έσοδα από τη νέα πρωτοβουλία θα στηρίξουν την κατασκευή νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας

ΔΕΗ: Εντολή για διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας σε ηλεκτρισμό

Υποχρέωση Εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωστοποιείται ότι με…

Δίπλωμα οδήγησης: Έρχονται μεγάλες αλλαγές -Σε δημόσια διαβούλευση νέο νομοσχέδιο

Table of Contents Hide Δίπλωμα οδήγησης: Έρχονται μεγάλες αλλαγές -Σε δημόσια διαβούλευση…

Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Οι ειδικότητες και τα προσόντα (απόφαση)

Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Οι ειδικότητες και τα προσόντα (απόφαση)

Σοκ στην Αθήνα: Ζευγάρι πήδηξε στο κενό απο μπαλκόνι πολυκατοικίας

Το ανδρόγυνο βρέθηκε νεκρό στη μέση του δρόμου

ΕΟΔΥ: Ο ορισμός “ύποπτου”, “πιθανού” και κρούσματος λοίμωξης από τον κορωναϊό

ΕΟΔΥ: Ο ορισμός “ύποπτου”, “πιθανού” και κρούσματος λοίμωξης από τον κορωναϊό

Σερβία: Οργισμένοι διαδηλωτές από την νέα έξαρση του κορωνοϊού μπήκαν στη Βουλή

Σερβία: Οργισμένοι διαδηλωτές από την νέα έξαρση του κορωνοϊού μπήκαν στη Βουλή