Τι να κάνετε όταν μεγαλώνει ο φρονιμίτης και πονάτε

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον ενοχλητικό πόνο.

Οι φρονιμίτες συνήθως αρχίζουν να μεγαλώνουν στην ηλικία μεταξύ 17 και 21. Μπορεί να προκαλέσουν πολύ πόνο, ο οποίος μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο πόνος μπορεί να γίνει έντονος και να μην σας αφήσει να επικεντρωθείτε σε οτιδήποτε άλλο. Θα θέλατε να υπάρχει μια έξοδος κινδύνου από αυτόν. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει φθορά των δοντιών εξαιτίας της ανάπτυξης ενός φρονιμίτη, αλλά ο πόνος μπορεί να εξακολουθεί να είναι αφόρητος ανά περιόδους. Πολλοί επιλέγουν τη χειρουργική εξαγωγή όταν αυτός επιμένει. Ωστόσο,ν

Αλοιφή για τοπική αναισθησία

Αυτά είναι διαθέσιμα ως φάρμακα για τα στοματικά νοσήματα στα περισσότερα φαρμακεία. Απλά εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην πληγείσα περιοχή για να απαλύνετε τον πόνο έως και 30 λεπτά τη φορά.

Πλύσεις με αλατόνερο

Ξεπλύνετε το στόμα σας με ζεστό αλατόνερο. Το ζεστό αλατόνερο βοηθάει στον ήπιο πόνο του φρονιμίτη και μπορείτε αποφύγετε τη χρήση φαρμάκων. Απλά αναδεύσετε το αλατόνερο μέσα στο στόμα σας για μισό λεπτό και φτύστε. Να είστε προσεκτικοί για να μην καταπιείτε το αλατόνερο.

Αναλγητικά

Υπάρχουν αναλγητικά που βοηθάν στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τους φρονιμίτες που φυτρώνουν. Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη δοσολογία και τις άλλες προφυλάξεις που αναγράφονται στη συσκευασία. Ενδέχεται να υπάρχουν προειδοποιήσεις που να επισημαίνονται στο κουτί, στις οποίες πρέπει να εστιάσετε. Εάν έχετε άλλα προβλήματα υγείας ή εάν λαμβάνετε άλλα φάρμακα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Θα πρέπει να σας πει εάν η λήψη οποιωνδήποτε φαρμάκων χωρίς συνταγή μπορεί να αποφευχθεί λόγω βλαβερών αντιδράσεων φαρμάκων ή όχι.

Σπιτικές πρώτες βοήθειες

Πολλές θεραπείες στο σπίτι μπορούν επίσης να θεραπεύσουν τον πόνο από φρονιμίτη. Μασήστε σκόρδο ή κρεμμύδι, τα οποία κάνουν καλό στα δόντια. Το σκόρδο κάνει τα δόντια υγιή και δυνατά. Το μάσημα ενός κρεμμυδιού για μόνο τρία λεπτά έχει διαπιστωθεί κλινικά ότι μειώνει το επίπεδο των μικροβίων στο στόμα. Τοποθετήστε ένα κρεμμύδι σε φέτες στο φρονιμίτη ή στα ούλα, γενικά στα σημεία που νιώθετε πόνο. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της δυσφορίας που προκαλεί ο φρονιμίτης, καθώς βοηθούν στη μείωση του πόνου.

Τα γαρίφαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως  άλλη σπιτική θεραπεία για τη μείωση του πόνου των δοντιών και βοηθούν επίσης με τη μόλυνση. Το λάδι γαρίφαλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πάσχοντα φρονιμίτη και στην περιοχή που περιβάλλεται. Ανακατέψτε το με σκόρδο και αλάτι και εφαρμόστε στο δόντι. Μπορεί να σας φανεί μία ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία. Το λάδι του γαρίφαλου μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μαζί με λίγη σκόνη πιπεριού και ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλάιων. Αυτή η πάστα πρέπει να εφαρμοστεί απευθείας στο δόντι ή στα ούλα που πονούν.

iatronet.gr

You May Also Like

Πώς πρέπει να φροντίζει κάθε ηλικία τη στοματική της υγιεινή

Πώς πρέπει να φροντίζει κάθε ηλικία τη στοματική της υγιεινή

Προειδοποίηση Βασιλακόπουλου για εξάπλωση ασθενειών από τη Θεσσαλία

Τι είπε για την έξαρση κορονοϊού και για «κάποια πανδημία που θα ξαναέρθει»

Νερό καρύδας: 10 λόγοι που μας κάνει καλό

Table of Contents Hide Νερό καρύδας: 10 λόγοι που μας κάνει καλό…

Δυσλειτουργία της Ωμοπλάτης. Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης*

Δυσλειτουργία της Ωμοπλάτης. Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης*

Αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο τις ρυτίδες γύρω από το στόμα

Αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο τις ρυτίδες γύρω από το στόμα

Πως να αντιμετωπίσετε φυσικά τον τσιγαρόβηχα

Table of Contents Hide Τι είναι ο τσιγαρόβηχας;Τι προκαλεί το βήχα;Πόσο συχνός…

Πονοκέφαλοι & ημικρανίες – ποιος μυς ευθύνεται;/Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Πονοκέφαλοι & ημικρανίες – ποιος μυς ευθύνεται;/Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

ΕΟΦ: Μέχρι τις 18 Μαρτίου τα αιτήματα για αυξήσεις στις τιμές φτηνών φαρμάκων

Τι αναφέρει η Υπουργική απόφαση

Η βιταμίνη που προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα και πού θα τη βρείτε

Οι βιταμίνες είναι σύμμαχοι της καλής υγείας και της ομορφιάς, γι’ αυτό και είναι…

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τα 30

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τα 30