Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» παρευρέθηκε στο «Φεστιβάλ Χαράς και Ενότητας. Τα παιδιά γιορτάζουν την διαφορετικότητα» της ΧΕΝ Ιωαννίνων

Τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό του εθελοντικού οργανισμού για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», ύστερα από πρόσκληση της ΧΕΝ Ιωαννίνων, παρευρέθηκε την Κυριακή 24/09/2017, στην Ενημερωτική –Βιωματική ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός»  που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του τριημέρου  πολιτιστικού «Φεστιβάλ Χαράς &  Ενότητας» τα παιδιά γιορτάζουν την διαφορετικότητα, στις 22-23-24/09/2017 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου « Δημήτρης Χατζής » (Παλαιά Σφαγεία ).

Το θέμα του Φεστιβάλ επιλέχτηκε από το άρθρο 23  της Διεθνούς  Σύμβασης του 1989 των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αφορά στη διαφορετικότητα , πνευματικώς ή σωματικώς ανάπηρων παιδιών  και το δικαίωμά τους , στις πολιτιστικές , καλλιτεχνικές και  ψυχαγωγικές  δραστηριότητες, έτσι που να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν πληρέστερη κοινωνική ένταξη και προσωπική τους ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής και πνευματικής τους εξέλιξης.

Η Χ.Ε.Ν.  είναι  μία Παγκόσμια, Γυναικεία, Εθελοντική ,Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 1884 με  έδρα την Γενεύη και  παρουσία σε 125 χώρες του κόσμου με 25εκατ. μέλη, γυναίκες όλων των ηλικιών χωρίς διακρίσεις .

Σέβεται τη διαφορετικότητα και προωθεί την ανοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό ,εργάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής.

Στην  Ελλάδα γεννήθηκε σε καιρούς κρίσης το 1923 από προσφυγοπούλες και στα Ιωάννινα το 1973.

Ο Πρόεδρος  του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» Γεώργιος Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την αξία του εθελοντισμού και το έργο συνολικά του οργανισμού μας από την ίδρυση του το 2014, ενώ η ψυχολόγος του οργανισμού κα. Γεωργία Μαλέα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους  για τις πολύπλευρες δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί», το οποίο λειτουργεί με την στήριξη του ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος και του ΤAP-AG.

Επίσης ο οργανισμός είχε την ιδιαίτερη χαρά να πληροφορηθεί για τις δράσεις της ΕΛΕΠΑΠ, των «Παιδικών Χωριών SOS Ιωαννίνων, του Ερυθρού Σταυρού και του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Καστοριάς»

Εικόνες από τις εργασίες επί της οδού Αθανασίου Διάκου

Με στόχο την ενημέρωση μας για τα προβλήματα των πολιτών του Δήμου μας, επισκεπτόμαστε κάθε περιοχή του.

Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων, συναντηθήκαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου…

Π.Ε. Καστοριάς: Ξεκίνησε η ετήσια κατάθεση δικαιολογητικών  των Πολιτιστικών Σωματείων

Π.Ε. Καστοριάς: Ξεκίνησε η ετήσια κατάθεση δικαιολογητικών  των Πολιτιστικών Σωματείων

Γρηγόριος Γρηγοριάδης: ”Η χάρη του θεού να φωτίζει την κάθε μας σκέψη, κάθε πράξη και κάθε βήμα στη ζωή μας”!!

”Η χάρη του θεού να φωτίζει την κάθε μας σκέψη, κάθε πράξη και κάθε βήμα στη ζωή μας”!!

Έγκριση 157 προσλήψεων διαφόρων ειδικοτήτων στον ΕΛΓΟ από τον ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό

  Έγκριση 157 προσλήψεων διαφόρων ειδικοτήτων στον ΕΛΓΟ από τον ΥΠΑΑΤ κ.…

Διήμερη Εκδρομή στην Κέρκυρα από την Κοινότητα Πενταβρύσσου Καστοριάς

Διήμερη Εκδρομή στην Κέρκυρα

Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου

Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου

“ΕΛΠΙΔΑ” – Αλέξανδρος Ακριτίδης: Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πλέον οριακές.

Η γη κάτω από το χωριό Αχλάδα σκάβεται και ο λιγνίτης μεταφέρεται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα όπου καίγεται.