Τρία στα 10 παιδιά, των οποίων οι γονείς είχαν υποβάλει σχετικές αιτήσεις, θα μείνουν εκτός της δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Συγκεκριμένα ενώ έγιναν αιτήσεις για 121.569 παιδιά, αριθμός αυξημένος κατά 13,74% σε σχέση με το 2015, οι προσφερόμενες θέσεις ήταν μόλις 84.800.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός και αν βρεθούν πρόσθετα κονδύλια 36.769 παιδιά θα μείνουν εκτός του προγράμματος.

Η μεγαλύτερη αύξηση στην κατάθεση αιτήσεων φέτος καταγράφηκε στις περιφέρειες Πελοποννήσου (25,9%), Ιονίων (17%), Ηπείρου (16,9%), Θεσσαλίας (14,6%) και Αττικής (11,5%).

Αντίστοιχα η μεγαλύτερη μείωση στην προσφορά θέσεων παρατηρείται στη Φλώρινα (50,2%), τον Έβρο (26,7%), τη Σάμο (17,4%) και την Καβάλα (14,6%) ενώ και στην Αττική οι προσφερόμενες θέσεις ήταν λιγότερες κατά 3,9%.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αυξάνοντας τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τη διασφάλιση όλων των οικογενειών που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ανοίγουν οι αιτήσεις: 10.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού

Ανοίγει η ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τις αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα που σου δίνει την δυνατότητα για ανακαίνιση σπιτιού.

Τάσος Ξιαρχό – Η Δανάη Μπάρκα απάντησε για το «χοντρή παρουσιάστρια» με τον πιο όμορφο τρόπο

Τάσος Ξιαρχό – Η Δανάη Μπάρκα απάντησε για το «χοντρή παρουσιάστρια» με…

Κακοκαιρία Elias: Βούλιαξε ξανά ο Βόλος -Χωρίς ρεύμα και νερό

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Λίμνη Πολυφύτου: Υποχωρεί επικίνδυνα η στάθμη του νερού

Ορατός ο βυθός σε αρκετά σημεία

ΕΣΕΕ: Υποχρέωση πραγματοποίησης των self tests

  ΕΣΕΕ: Υποχρέωση πραγματοποίησης των self tests

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 21-27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 21-27  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Κούγιας: Υποβάλλει μήνυση κατά Ακρίτα, Κασσελάκη, Μπιμπίλα

«Δεν είμαι ομοφοβικός, υπερασπίζομαι κατηγορούμενους, όχι εγκληματίες»

ΦΠΑ με τον μήνα: Το νέο σύστημα κάνει πρεμιέρα στο τέλος Μαΐου

Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται πρώτες στο νέο καθεστώς, οι βασικές προθεσμίες και οι υποχρεώσεις που ενεργοποιούνται σταδιακά