Τον απόλυτα τρόμο έζησε μια γυναίκα το πρωί της Τρίτης (27/12), καθώς την ώρα που πήγαινε στο αυτοκίνητό της, της επιτέθηκε μια αγέλη σκυλιών.

240x302-images-stories-el-vasΕιδικότερα  η παθούσα, την ώρα που περπατούσε δέχθηκε επίθεση από ένα σκυλί και από τον τρόμο της έπεσε κάτω στο έδαφος. Στη συνέχεια άλλα πέντε με έξι σκυλιά της επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στους μηρούς και στα μπράτσα της. Η παθούσα διεκομίσθει στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και όπως ήταν λογικό επόμενο,  κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Άργους Ορεστικού   Ευάγγελος Βασιλειάδης, μιλώντας στους “Ορίζοντες” έδωσε μια πλήρη εικόνα του περιστατικού  «Ειδοποιήθηκα από τα όργανα του Α.Τ. Άργους Ορεστικού και αμέσως πήγα στο αστυνομικό τμήμα, όπου και ενημερώθηκα από την παθούσα για το συμβάν. Οι κινήσεις μας, ήταν άμεσες και στοχευμένες. Συγκεκριμένα, μαζί με την παθούσα μεταβήκαμε στο σημείο που διαδραματίστηκε το περιστατικό, εντοπίσαμε τα σκυλιά τα οποία συμμετείχαν στη συμπλοκή, ειδοποιήθηκε ο κτηνίατρος του Δήμου και έγινε η περισυλλογή τους, προκειμένου να ελεγχτούν εάν πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές και  εντός των ημερών αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα του κλινικού ελέγχου».

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά το παρελθόν η πόλη του Άργους Ορεστικού δεν αντιμετώπιζε τέτοιου είδους περιστατικά. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μια αύξηση σε ό,τι αφορά στο φαινόμενο αυτό. Ειδικότερα στην περιοχή του πεζοδρόμου, αλλά και στην παραπλήσια οδό του(Σικαβίτσα), κυκλοφορούν αγέλες σκυλιών.image-0-02-05-69ddd1b1ca7c7860fbf582a21c4145891d1cbb18ff05d91bb821a9b556e2ad57-v

Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές, που οι πεζοί αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο εντός των  καταστημάτων της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τα σκυλιά.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως η Δημοτική Αρχή, ήδη έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαλείψει τέτοιου είδους φαινόμενα «Αρχικά ξεκινήσαμε τη διαδικασία των στειρώσεων, σε συνεργασία με το συμβασιούχο κτηνίατρο και όπως προβλέπει η νομοθεσία, θα πρέπει να επαναφέρουμε τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά από τις κλινικές εξετάσεις, μιας και δεν διαθέτει κυνοκομείο ο Δήμος μας».

image-0-02-05-bd1df48ec690582268bb2c429f7617bb9a0e144fbb0728b1ccfd69d4a67a8f0a-vΕπιπρόσθετα, είναι πλέον γνωστό στους κατοίκους της περιοχής, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κ. Βασιλειάδης, πως πλησίον του πεζοδρόμου επί της οδού Σικαβίτσα,  υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο και ακατοίκητο σπίτι, όπου κάποιος δημότης μαζεύει όλα τα σκυλιά εκεί και τα φροντίζει, όμως τα αφήνει και ελεύθερα για αρκετές ώρες της ημέρας, χωρίς να υπάρχει κάποιος έλεγχος για τις κινήσεις τους «Αυτά τα σκυλιά, φοράνε λουράκι και πιστεύω πως είναι τα ίδια που επιτέθηκαν στην παθούσα. Εκτός από αυτό όμως, θεωρώ πως ο χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές ώστε να φυλάσσονται σε αυτόν και η πόρτα τα πρωινά είναι πάντα ανοιχτή. Το γεγονός, ωστόσο είναι, πως δεν μπορείς να αποδείξεις σε ποιον ανήκουν αυτά τα σκυλιά, καθώς δεν είναι τσιπαρισμένα. Δεν μπορεί ο καθένας να μαζεύει ένα σωρό σκυλιά, να τα αντιμετωπίζει σαν να είναι ιδιοκτησία του και όταν γίνεται το οτιδήποτε, να αποποιείται των ευθυνών του».

Χρύσα Κοσμίδου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον το νεαρό ζαρκάδι που είχε εντοπιστεί στο Κλειδί του Δήμου Αμυνταίου

  Επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον το νεαρό ζαρκάδι που είχε εντοπιστεί…

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας – Σημαντικές παρεμβάσεις με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αλιάκμονα

Υογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη η αίτηση χρηματοδότησης του…

Ο Δήμος Καστοριάς για τους δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε μαθητές  που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε συγκεκριμένες σχολές

Ο Δήμος Καστοριάς για τους δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε μαθητές  που θα…

Γιορτινή επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ψυχαγωγώ

Γιορτινή επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ψυχαγωγώ

Περιήγηση στον αρχιτεκτονικό πλούτο της Καστοριάς στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής & Αστικής Αποκατάστασης Δυτικής Μακεδονίας

Την Κυριακή ( 13/12 ) πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά το κλείσιμο της 3ης…

14 Φεβρουαρίου: Αιμοδοσία για ερωτευμένους από το Σύλλογο “Η Μελωδία της Καρδιάς”

14 Φεβρουαρίου: Αιμοδοσία για ερωτευμένους από το Σύλλογο  “Η Μελωδία της Καρδιάς”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αλλεπάλληλες αναβολές για την κατασκευή του φράγματος Νεστορίου

Θέμα: «Αλλεπάλληλες αναβολές από μήνα σε μήνα για την κατασκευή του φράγματος…