Υλοποίηση σχεδίων ασφάλειας νερού και εκπόνησης μελετών ποιοτικής διαχείρισης, σύμφωνα με τον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

Άλλες δύο πράξεις με τελικό δικαιούχο τον Δήμο Άργους Ορεστικού εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία 2014-2020” με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η πρώτη πράξη με τίτλο «Εκπόνηση ειδικής υδρογεωλογικής μελέτης για την προστασία των σημείων υδροληψίας ύδατος ανθρώπινης κατανάλωσης του Δήμου Άργους Ορεστικού», συνολικού προϋπολογισμού 255.000 €, αφορά την εκπόνηση ειδικής υδρογεωλογικής μελέτης για τον καθορισμό και την οριοθέτηση ζωνών και μέτρων προστασίας των σημείων υδροληψίας ύδατος που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και την εκπόνηση υδραυλικής μελέτης ελέγχου τεχνικής επάρκειας, στις κεφαλές του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Σκοπός των συγκεκριμένων μελετών είναι η εκπλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κείμενη νομοθεσία.

Η δεύτερη πράξη με τίτλο «Υλοποίηση σχεδίου ασφάλειας νερού Δήμου Άργους Ορεστικού», συνολικού προϋπολογισμού 203.000 €, αφορά την εκπόνηση ειδικού σχεδίου ποιοτικής διαχείρισης των υδάτων από την πηγή του νερού έως τη βρύση του καταναλωτή, με την υιοθέτηση της αρχής των “πολλαπλών φραγμάτων” (multiplebarriers) και την εφαρμογή μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Τα στάδια υλοποίησης της πράξης περιλαμβάνουν την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, την εφαρμογή οδηγού σχεδίου ασφάλειας νερού, εργαστηριακές αναλύσεις και τέλος την αξιολόγηση του σχεδίου και την πιθανή αναθεώρησή του.

Το σχέδιο ασφάλειας νερού θα είναι μια δυναμική διαδικασία και θα αποτελέσει μια ολιστική αντιμετώπιση του συστήματος διαχείρισης του πόσιμου ύδατος (παραγωγή, μεταφορά, επεξεργασία και διανομή στον καταναλωτή).

Και οι δύο πράξεις εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη βελτίωση διαχείρισης των υδατικών πόρων, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής και τα σχέδια ασφάλειας νερού.

                                   

You May Also Like

Κ.Ξ.Γ. Dynamic & Dynamic Beavers: Εκμάθηση ξένων γλωσσών όπως δεν την είχατε φανταστεί

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της…

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Το νέο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού Καστοριάς 

Τα νέα μέλη συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής

Παράταση Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής Programming@home για τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς

Παράταση Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής Programming@home για τους μαθητές των σχολικών μονάδων του…

Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου στην πλατεία Ομονοίας

Θεία Λειτουργία στο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην πλατεία…

Ευαγγελία Αναστασιάδου: «Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς»

Ευαγγελία Αναστασιάδου: «Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τον Ναυτικό Όμιλο…

Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων Κατάταξης ανέργων για 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα

Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων Κατάταξης ανέργων για 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος…

Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες οι οποίοι μετέφεραν παράνομα εφτά αλλοδαπούς

Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες οι οποίοι μετέφεραν παράνομα εφτά αλλοδαπούς

Ενημερωτικές επισκέψεις στα χωριά από το Κέντρο Κοινότητας και το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Άργους Ορεστικού

Που θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες επισκέψεις