Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: «Η προάσπιση της ιστορικής μνήμης αποτελεί χρέος μας και ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα συνεχίζει να σέβεται και να αναδεικνύει τη δύσκολη αυτή κληρονομιά»

 

Ακολουθεί η Δήλωση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου για το χαρακτηρισμό του Κωσταραζίου ως “Μαρτυρικό Χωριό”:

Μετά από 5 χρόνια αδιάλειπτων προσπαθειών του Δήμου Άργους Ορεστικού, το παλαιό Κωσταράζι χαρακτηρίστηκε και επίσημα πλέον ως μαρτυρικό χωριό με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 49 (ΦΕΚ 79/Α/01-06-2017).

Μια εξέλιξη που δικαιώνει όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας, τους σύγχρονους που κουβαλούν στους ώμους τους τέτοια βαριά παρακαταθήκη, αλλά και τον Δήμο Άργους Ορεστικού που δεν άφησε να χαθεί η κληρονομιά αυτή στο πέρασμα των χρόνων.

Προτεραιότητα πλέον αποτελεί η ανέγερση του τότε Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Κωσταραζίου, κάτι για το οποίο, εδώ και καιρό, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ικανοποιώντας άλλη μια μεγάλη επιθυμία των κατοίκων του σύγχρονου Κωσταραζίου.

Σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί και για τις Τοπικές Κοινότητες Λάγκας και Γέρμα, οι οποίες υπέστησαν επίσης μεγάλες καταστροφές από τις δυνάμεις κατοχής. Η ικανοποίηση και αυτών των αιτημάτων θεωρείται σχεδόν σίγουρη, καθώς το βαρύ ιστορικό φορτίο με θύματα και καταστροφές που φέρουν οι περιοχές αυτές αποδεικνύεται περίτρανα.

Η προάσπιση της ιστορικής μνήμης αποτελεί χρέος μας και ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα συνεχίζει να σέβεται και να αναδεικνύει τη δύσκολη αυτή κληρονομιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δομή της Γ’ λυκείου

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Π.Ε. Καστοριάς για την επόμενη εβδομάδα (από 26-11-2018 έως 02-12-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Π.Ε. Καστοριάς για την…

“Νέες τεχνολογίες και χρηματοδοτικά εργαλεία στην υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια αποτελεσματική Πολιτική Προστασία σε τοπικό επίπεδο”.

Διακοπή υδροδότησης στην πόλη του Άργους Ορεστικού την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Διακοπή υδροδότησης στην πόλη του  Άργους Ορεστικού  την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Νέα κιόσκια στα σχολεία της Πολυκάρπης και της Μεσοποταμίας

Με χαρά οι μαθητές απολαμβάνουν τα νέα κιόσκια

3 αλάνθαστα σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει

3 αλάνθαστα σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος των Εκδηλώσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος των Εκδηλώσεων  Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής Κοινότητας…

4/4 Νίκες στο Σαββατοκύριακο για τον Α.Σ. Καστοριάς

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα της Καστοριάς εναντίον της αήττητης Α.Ο. Τρικάλων