Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, θα αρχίσει να δέχεται συμμετοχές από τις 4 Ιουλίου ως 4 Οκτωβρίου 2016. Το σύνολο των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό φωτογραφιών, θα αναρτηθεί σε ειδικό άλμπουμ στη σελίδα της Ακαδημίας στο Facebook με τίτλο «1ος Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016» στις 5 Οκτωβρίου και για χρονικό διάστημα ενός μηνός ως 5 Νοεμβρίου 2016, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να εκδηλώσει την προτίμησή του πατώντας like στην φωτογραφία της αρεσκείας του. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα λάβει υπόψη τη δημοφιλία των φωτογραφιών που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes στην τελική διαδικασία αξιολόγησης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Οι διαγωνιζόμενοι, θα έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν στο φωτογραφικό τους φακό με έντεχνο και μοναδικό τρόπο κάθε είδους μνημείο της επιλογής τους π.χ. βυζαντινές εκκλησίες, αγάλματα, προτομές, αρχαίες πόλεις και οικισμούς, έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους κλπ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Ι. ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

ΙΙ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με 1 ως 10 φωτογραφικά έργα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ελάχιστη οικονομική συμμετοχή στον διαγωνισμό, ορίζεται στα 3€ ανά φωτογραφία, ως ελάχιστη συνδρομή χορηγίας για την στήριξη της διοργάνωσης. Π. χ αν κάποιος συμμετέχει με 3 φωτογραφίες, θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 9€. Ειδικότερα, η κατάθεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ως εξής:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης»

Αρ. Λογ.: 6236 – 128014 – 867

Με την αναγραφή: Συνδρομή χορηγίας για την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μανδακάσειου Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2016

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

Το όνομα του κάθε φωτογραφικού αρχείου, θα πρέπει να αποτελείται από τον κωδικό αριθμό, τον αύξοντα αριθμό και τον τίτλο της φωτογραφίας. Το αρχείο να γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. (Για παράδειγμα ο φωτογράφος με Κ.Α. 22555 και τίτλο της 3ης σε σειρά φωτογραφίας του, με τίτλο «Η χαρά του καρναβαλιού», θα πρέπει να είναι: 22555-03-I hara tou karnavaliou.jpg.

Μέσα στο email που θα αποσταλεί, ο τίτλος θα πρέπει να είναι γραμμένος στα ελληνικά, όχι με λατινικούς χαρακτήρες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες πως, ο τίτλος, θα πρέπει να είναι πολύ σύντομος. Ονομασίες φωτογραφιών του τύπου: ‘Άτιτλο’, ‘Χωρίς τίτλο’ ή ακόμα όλες οι φωτογραφίες να έχουν τον ίδιο τίτλο με αύξοντα αριθμό, θα απορρίπτονται.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

Φωτογραφίες οι οποίες τροποποιήθηκαν με τη χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας σε Η/Υ, δεν θα γίνονται αποδεκτές, εφ’ όσον αξιολογηθεί ότι η επεξεργασία τους αλλοιώνει σε μεγάλο βαθμό το αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Τα έργα θα αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Αποστολής: kastorian@rocketmail.com

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Στο θέμα του email να αναγράφει: «Συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016»

  2. Οι φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή σε αρχεία τύπου (jpg), να έχουν υψηλή ανάλυση, και να αποστέλλονται ως συνημμένα αρχεία στο παραπάνω email ή σε διαφορετική περίπτωση μεγαλύτερων μεγεθών με τη χρήση της ελεύθερης πλατφόρμας μεταφοράς αρχείων: https://www.wetransfer.com

Στο email, να συμπεριληφθούν τα εξής στοιχεία για κάθε φωτογραφία:

α) Ημερομηνία λήψης

β) Τόπος λήψης

γ) Σύντομη περιγραφή του εικονιζόμενου μνημείου.

  1. Να συμπεριληφθεί στην αποστολή του email σκαναρισμένο το απόκομμα της τραπεζικής κατάθεσης.

  2. Να συμπληρωθεί η φόρμα αποστολής από τον υποψήφιο διαγωνιζόμενο, να υπογραφεί και να αποσταλεί σκαναρισμένη μαζί με το υπόλοιπο ψηφιακό υλικό.

Οι διαγωνιζόμενοι για να επικυρώσουν τη συμμετοχή τους, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών τους, θα πρέπει να λάβουν απάντηση από την Ακαδημία, ώστε να επιβεβαιωθεί η παραλαβή αυτών. Σε περίπτωση που δεν αποσταλεί εκ μέρους της Ακαδημίας μήνυμα επιβεβαίωσης, θα πρέπει τα δικαιολογητικά να αποσταλούν ξανά. Για οποιαδήποτε άλλο πρόβλημα, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους διαθέσιμους εκπροσώπους της Ακαδημίας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Αποστολή συμμετοχών 04/07 ως 04/10/2016

Ανάρτηση στην σελίδα της Ακαδημίας στο Facebook 05/10 ως 05/11 2016

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών, θα πραγματοποιηθεί από την 7μελή Σύγκλητο Επιστημόνων της Ακαδημίας, της οποίας το αποτέλεσμα, θα κοινοποιηθεί στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που διαθέτει καθώς και στα ΜΜΕ.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Η απονομή των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, σε ειδικό χώρο που θα οριστεί για αυτή την περίσταση, μαζί με έκθεση φωτογραφίας των 40 βραβευθέντων έργων.

ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Όσοι επιλεγούν για την απονομή βραβείου, θα πρέπει να αποστείλουν με δικά τους έξοδα εκτυπωμένο το έργο τους σε φωτογραφικό χαρτί 30χ40cm, ως τις 20 Νοεμβρίου 2016, ώστε να ενταχθεί στην έκθεση φωτογραφίας που θα διοργανωθεί αφιερωμένη στα καλύτερα έργα του διαγωνισμού.

Η ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης»

XV Μεραρχίας 5, Καστοριά 52100

Με τη σημείωση: 1ος Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016.

Επίσης την ημέρα της βράβευσης, θα δοθούν τα μετάλλια, οι διακρίσεις και οι έπαινοι. Όσοι διαγωνιζόμενοι για λόγους απόστασης δεν μπορέσουν να τα παραλάβουν, θα τους αποσταλούν ταχυδρομικά, με προσωπική τους κάλυψη των ταχυδρομικών εξόδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

https://docs.google.com/document/d/1XJThN6LPw5HuPDXMZHdF1Q04Z76wErAYCCptLAoN5ck/edit?usp=sharing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» υποδέχτηκε στους χώρους του μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με αυτισμό

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» υποδέχτηκε στους χώρους του μέλη του…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Σύλλογος ¨Μαζί Σου¨ ευχαριστεί θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες της 3ης Λυκείου του Επαγγελματικού Λυκείου Καστοριάς για την δωρεά τους προς στον Σύλλογο μας.

Πενθήμερη-βραδινή διακοπή υδροδότησης στην Καστοριά λόγω εργασιών

Πενθήμερη-βραδινή διακοπή υδροδότησης στην Καστοριά λόγω εργασιών

Πρωτότυπη εκδήλωση στη δομή ασυνόδευτων προσφύγων στον Πεντάλοφο

Πρωτότυπη εκδήλωση στη δομή ασυνόδευτων προσφύγων στον Πεντάλοφο

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας επισκέφτηκαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση

Σε τροχιά υλοποίησης δυο προγράμματα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του γουνοποιητικού…

Γ. Γρηγοριάδης: 50 + 25 υποψήφιοι του συνδυασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου Καστοριάς, Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Τελευταίες νύχτες του καλοκαιριού! Λήψη από το όμορφο Πευκόφυτο του νομού Καστοριάς (Φώτο)

Τελευταίες νύχτες του καλοκαιριού! Λήψη από το όμορφο Πευκόφυτο του νομού Καστοριάς…

Κυριακή της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Αντίστασης.

Η χθεσινή ημέρα και η παρουσία μου στο Νεστόριο είχε διττή σημασία.Πρώτον…

Παράταση μέχρι 3/09/2018 για την υποβολή προτάσεων στην Πρόσκληση για την ένταξη δράσεων συνεργασιών και δικτύωσης μεταξύ ερευνητικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων σε τομείς προτεραιότητας του Σχεδίου Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

  Παράταση μέχρι 3/09/2018 για την υποβολή προτάσεων στην Πρόσκληση  για την…