Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ με 100% κάλυψη από τον ΟΑΕΔ

 

Σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων έως 29 ετών που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα λήξει στις 19 Απριλίου.

 

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος.

 

Στη δράση εντάσσονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ, καθώς και σε επιχειρήσεις που ο ιδιοκτήτης ή ένας εργαζόμενος απασχολούνται στο ψηφιακό μάρκετινγκ (δημιουργία και διαμοιρασμός ψηφιακού περιεχομένου, στρατηγικές βελτίωσης θέσης μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρόποι χρήσης των κινητών τεχνολογιών και συσκευών, εμπειρία στο επιχειρηματικό μοντέλο του ηλεκτρονικού εμπορίου) για τουλάχιστον ένα έτος.

 

Οι  επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

 

Επιχειρήσεις με Προσωπικό

Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

0 άτομα

1

1-3 άτομα

2

4-9 άτομα

3

10-19 άτομα

4

20-30 άτομα

6

31-50 άτομα

10

άνω των 50 ατόμων

25% του απασχολούμενου προσωπικού

 

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ιστότοπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημά τους.

Οι προκηρυχθείσες θέσεις ανά ΚΠΑ2 έχουν κατανεμηθεί σύμφωνα με τον αναρτημένο πίνακα. Σε περίπτωση υπερκάλυψης των θέσεων, οι υπεράριθμες αιτούμενες θέσεις (έως 30%) θα τεθούν σε αναμονή και θα ικανοποιηθούν εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

 

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.500.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

 

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.oaed.gr/-/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton

You May Also Like

Ενεργοποίηση μέτρων  για την ενίσχυση των αγροτών και των μελισσοκόμων στις περιοχές καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του COVID19, ζητά με ερώτησή της προς την Κομισιόν η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ  Μαρία Σπυράκη

Ενεργοποίηση μέτρων  για την ενίσχυση των αγροτών και των μελισσοκόμων στις περιοχές…

Ο Ευαγγελάτος φόρεσε μάσκα απέναντι από εμβολιασμένο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ευαγγελάτος φόρεσε μάσκα απέναντι από εμβολιασμένο – ΒΙΝΤΕΟ

Εξυπηρέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών αγροτών προς τη ΔΕΗ

Εξυπηρέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών αγροτών προς τη ΔΕΗ

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών εφημερίδων, σύσσωμος, καταδικάζει την επίθεση στην εφημερίδα μέλος, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Αγρινίου

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών εφημερίδων, σύσσωμος, καταδικάζει την επίθεση στην εφημερίδα μέλος,…

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Θέατρο διαμαρτυρίας αντί φύλαξης

Τα καλοντυμένα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας έστεκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από τις…

Η τιμή του ελαιόλαδου αυξήθηκε πάνω από 67% τον τελευταίο χρόνο

«Ταβάνι» χτύπησε η αύξηση στην τιμή του ελαιόλαδου από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη μια χρονιά

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη…

Έριξαν μπογιές στον Αγοραστό – Τον ρώτησαν «τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη»

Τέσσερις εξωπανεπιστημιακοί του επιτέθηκαν, ρίχνοντάς του μπογιές

Αγίου Πνεύματος: Εργαζόμενοι και αμοιβές. Οι υπόλοιπες αργίες του 2017

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου “πέφτει” φέτος η ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Κανονικά…

Μόσχα: Η στιγμή που οι ένοπλοι μπαίνουν στον συναυλιακό χώρο και ανοίγουν πυρ

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον πέντε ένοπλοι εισέβαλαν σε συναυλιακό χώρο, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 40 νεκρούς.