Επταχώρι Καστοριάς

130.000€  για Παρεμβάσεις στο Δήμο Νεστορίου από την Π.Ε. Καστοριάς

Το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης οδών στους οικισμούς του Δήμου Νεστορίου και εργασίες συντήρησης καφενείου Κυψέλης», έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, ενέκρινε ομόφωνα με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατά την τελευταία συνεδρίαση το Σεπτέμβριο 2021.

Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 130.000 € που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2021 της Π.Ε. Καστοριάς. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Καστοριάς είναι 80% δηλ. ποσού 104.000€, ενώ το 20%  ποσού 26.000€ θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου Νεστορίου.

Οι εργασίες που προβλέπονται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου  χωρίζονται σε δύο τμήματα:

  • Παρεμβάσεις βελτίωσης οδών στους οικισμούς του Δήμου Νεστορίου.  Οι εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν στοχεύουν στη βελτίωση της βατότητας  των οδών εντός των οικισμών του  Επταχωρίου και του Πολυανέμου. Ειδικότερα στο Επταχώρι θα γίνουν επιστρώσεις με λίθους σε υφιστάμενες τσιμεντοστρωμένους οδούς και στον Πολυάνεμο θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις σε σημεία που έχει φθαρεί ο δρόμος με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, στον οικισμό του Πευκοφύτου, στη θέση «Νερόμυλος» θα κατασκευαστεί ένα απαιτούμενο τεχνικό.
  • Εργασίες συντήρησης καφενείου Κυψέλης. Οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν την βελτίωση των χώρων υγιεινής και την αντικατάσταση του εξοπλισμού της κουζίνας με καινούριο εξοπλισμό σύγχρονων προδιαγραφών, στοχεύοντας στην συνολική λειτουργική αναβάθμιση του χώρου.
You May Also Like

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Τρίτη θέση και σημαντικές εμπειρίες για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας στο Final 4 Νεανίδων!

Τρίτη θέση και σημαντικές εμπειρίες για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας στο Final 4 Νεανίδων!

“ΣΚΟΡΑΡΕ” και στις εντυπώσεις το 1ο Τουρνουά Ακαδημιών της Α.Σ. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ (VIDEO και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

“ΣΚΟΡΑΡΕ” και στις εντυπώσεις το 1ο Τουρνουά Ακαδημιών της Α.Σ. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ

Αύριο στην Καστοριά η διημερίδα με θέμα  «Ενδοεπιχειρησιακή  επιτάχυνση για υφιστάμενες επιχειρήσεις και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών»

Αύριο στην Καστοριά η διημερίδα με θέμα  «Ενδοεπιχειρησιακή  επιτάχυνση για υφιστάμενες επιχειρήσεις…

Κίμων Μυταλίδης: «Απάντηση στην Κατερίνα Σπύρου και στο συνδυασμό Ενέργεια για το Δήμο Καστοριάς»

  Κίμων Μυταλίδης: «Απάντηση στην  Κατερίνα Σπύρου και στο συνδυασμό Ενέργεια για…

Ευχές της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς 2019-2020

Ευχές της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς 2019-2020

Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως η Μαρία Αντωνίου

Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως η Μαρία Αντωνίου

Κεραμέως σε Φίλη: Δε θέλετε αξιολόγηση, ούτε ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο – Έχετε μείνει σε ένα ζοφερό παρελθόν

Κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στην υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον τομεάρχη παιδείας…

Στις 18/07 η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς

Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Καστοριάς…