15η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και τον ΟΕΝΕΦ

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και οι εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας – ΟΕΝΕΦ και της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Ε.ΚΑΤ.Ο.  Φλώρινας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Τροχαία Φλώρινας, διοργάνωσε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με την μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Αυτή τη χρονιά, οι εθελοντές και συνεργάτες μας βρίσκονταν σε νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας και “υπενθυμίζοντας” στους συμμετέχοντες, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και αυξημένο το ενδιαφέρον του, καθώς κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι εθελοντές μας ενημέρωσαν και έκαναν φιλικό αλκοτέστ σε πάνω από 50 πολίτες. Βασικό μήνυμα της βραδιάς “αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί”, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Στη δράση παρευρέθηκε και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας και πρώην Γ.Γ. Μεταφορών, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Η κ. Πέρκα συνομίλησε με τους εθελοντές/τριες και έδωσε τα συγχαρητήριά της για την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών της πόλης. Σημείωσε μάλιστα πως το αλκοόλ και η οδήγηση αποτελεί πρώτη αιτία θανάτου στους ελληνικούς δρόμους.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες, πέραν της ενημέρωσης που είχαν, έλαβαν και σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Επιπλέον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Τροχαία Φλώρινας και τον αστυνομικό που διενήργησε τα φιλικά αλκοτέστ, για την  πολύτιμη βοήθεια και συμβολή της καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

You May Also Like

Στο πλευρό των εργαζομένων στα πρώην σούπερ-μάρκετ Αρβανιτίδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Με αντιπροσωπεία εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρυπίδη (πρώην σούπερ-μάρκετ Αρβανιτίδη) στην Κοζάνη, συναντήθηκε…

Πρόσληψη 31 ατόμων μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Γρεβενών-Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων

Πρόσληψη 31 ατόμων μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου…

Δήμος Κοζάνης: Συζήτηση για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών-Ποια νέες προτάσεις κατατέθηκαν

Δήμος Κοζάνης: Συζήτηση για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών-Ποια νέες προτάσεις…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13-09-2021 έως 19-09-2021)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Γ. Κασαπίδης: Ενώνουμε με οδικές υποδομές δυο κτηνοτροφικές περιοχές

Με στόχο την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “ΠΑΝΔΗΜΙΑ επισ. 3: Σχέδιο οργανωμένης παραπλάνησης!”

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “ΠΑΝΔΗΜΙΑ επισ. 3: Σχέδιο οργανωμένης παραπλάνησης!”

Ενημέρωση για την τροποποίηση της απόφασης ανάρτησης Δασικού Χάρτη της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας (Προκαποδιστριακός Ο.Τ.Α. Φλώρινας), του Δήμου Φλώρινας, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι μετά την…

Ζεσταίνεται σιγά σιγά η Κοζάνη

Το βράδυ της Δευτέρας σε όλα τα σπίτια η Τηλεθέρμανση

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπαρκείς ταχύτητες σταθερών δικτύων στη Δυτική Μακεδονία»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπαρκείς ταχύτητες σταθερών δικτύων στη Δυτική Μακεδονία»