Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από 6 Βαλκανικές χώρες μαζί με τα τοπικά συγκροτήματα, συνθέτουν το πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Βοΐου από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου. Πάνω από 180 χορευτές, μουσικοί, και τραγουδιστές θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα και ακρόαμα.

Συγκροτήματα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, τη Σερβία και την Τουρκία, θα ενώσουν τα χέρια στον κύκλο του χορού και θα δώσουν παραστάσεις σε όλες τις πόλεις του Δήμου. Από τη Σιάτιστα όπου θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, τα συγκροτήματα θα δώσουν παραστάσεις στην Γαλατινή, την Εράτυρα, το Τσοτύλι και τη Νεάπολη στην οποία θα γίνει η τελετή λήξης την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Τα μέλη των ξένων αποστολών θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν χωριά και να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του Δήμου.

Δήμος Βοΐου 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ 100 1st INTERNATIONAL FOLK FESTIVAL 23-26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 Ta Βαλκάνια ενώώνουν τα κέρια στον κύκλο του χορού! ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΡΑΤΥΡΑ ΓΑΛΑΤΙΝΗ ΤΣΟΤΥΛΙ"

You May Also Like

Ο πληθυσμός της αρκούδας από 80 άτομα έφτασε στα 800(βίντεο)

Το πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι RTP έκανε ένα ρεπορτάζ στην Δυτική Μακεδονία για το είδος της καφέ αρκούδας.

Σύσκεψη προετοιμασίας για τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σύσκεψη προετοιμασίας, ενόψει της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη με…

30 χλμ το όριο ταχύτητας στον Κρόκο, μπαίνουν επιβραδυντές ταχύτητας

Μονοδρομείται ο δρόμος από την Παναγιά έως την επαρχιακή οδό Κοζάνης-Αιανής

Πισοδέρι Φλώρινας: Περιπέτεια για μαθητές στο χιονοδρομικό

Κόλλησε το lift και κατέβηκαν πεζοί (vid)

Αναβολή Προγραμματισμένης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

  Αναβολή Προγραμματισμένης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Την σχεδίασε ο Ιταλός της γέφυρας της Γένοβας που έπεσε το 2018

Γέφυρα Σερβίων: Λειτουργούσε στα όρια αντοχής