Το μεγάλο πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των κοινωνικών και προνοιακών δομών κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, αλλά και τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί της Δυτικής Μακεδονίας (κινδυνεύοντας να μπει “λουκέτο” στους μικρότερους εξ αυτών), ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας που συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής ( 28/8 ).

Επίσης, το σώμα κλίθηκε να πάρει απόφαση για την έγκριση συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΝΦΛΩ, ενώ επίσης οι δήμαρχοι κλήθηκαν να συζητήσουν για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου ELENA. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Βοσκόπουλος, χρειάζεται ξ συνεργασία όλων των δήμων και της περιφέρειας προκειμένου οι δήμοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα ELENA.
Επίσης, ο ίδιος μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει με τις ελλείψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς, λέγοντας πως οι μικρότεροι εξ αυτών δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Σύμφωνα με τον κ. Βοσκόπουλο “τα προνοιακά προγράμματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα την επόμενη περίοδο. Έχουμε πολύ μεγάλη δυσκολία στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, το προσωπικό είναι πολύ λίγο και τα χρήματα δεν επαρκούν”. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΕΔ σημείωσε πως αρκετοί παιδικοί σταθμοί στη Δυτική Μακεδονία κινδυνεύουν να μη λειτουργήσουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ειδικότερα οι μικρότεροι παιδικοί σταθμοί που έχουν λίγο προσωπικό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…