Πιο συγκεκριμένα είναι η μια από τις δύο γυναίκες πιλότους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού.

Η Νίκη Γκαραβέλα είναι πιλότος των F-16.
Η 25χρονη πιλότος τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου τον περασμένο Δεκέμβριο, εκεί πέρασε την αρχική εκπαίδευση με F-16 μέχρι τον Ιούνιο και από τον Αύγουστο είναι στην 334 μοίρα.

Η ίδια μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και χαρακτήρισε «κάτι μοναδικό» τις πτήσεις με F-16 εξομολογούμενη ότι «το ήθελα από μικρή ηλικία, έβλεπα τους πιλότους και τους καμάρωνα». Όπως λέει έβλεπε και τον Τομ Κρουζ και «ήθελα να γίνω πιλότος σε μαχητικό αεροσκάφος».

Όπως αποκαλύπτει εκτός από την ίδια υπάρχει άλλη μια γυναίκα πιλότος F-16 στην Ελλάδα, στη Λάρισα «και μια που εκπαιδεύεται στον ΣΜΕΤ για να γίνουμε τρεις».

Στην ερώτηση αν έχει παρατηρήσει κάποια αρνητική συμπεριφορά από τους άνδρες συναδέλφους της η Νίκη Γκαραβέλα απαντά αρνητικά αν και, όπως συμπληρώνει «παλιά υπήρχε μια καχυποψία αλλά τωρα υπάρχει ισότητα και έχω γίνει αποδεκτή».

«Τοποθετήθηκα στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκεί πήραμε την αρχική εκπαίδευση σε F-16 μέχρι τον Ιούνιο και από τον Αύγουστο, πλέον, ανήκω στην 341 Μοίρα. Το F-16 είναι μονοθέσιο και να πετάς με ένα τέτοιο αεροσκάφος είναι κάτι το μοναδικό.

Και ας ακούγεται χαζό, όταν ήμουν μικρή έπαιζα με αεροπλανάκια αντί για κούκλες. Από μικρή ηλικία το ήθελα και έβλεπα τους πιλότους και τους καμάρωνα. Ήθελα να γίνω και εγώ πιλότος σε πολεμικό αεροσκάφος. Είμαι 25 χρονών, σήμερα. Αυτή τη στιγμή είμαστε δυο γυναίκες που πετάνε μαχητικά. Υπάρχει μια στη Λάρισα και εγώ στο Βόλο. Υπάρχει μια ακόμα που εκπαιδεύεται στο ΣΜΕΤ για να γίνουμε τρεις. Σε ότι αφορά τους άνδρες χειριστές, δεν έχω παρατηρήσει κάποια αρνητική συμπεριφορά απέναντί μου. Υπάρχει ισότητα. Έχω γίνει αποδεκτή. Με βλέπουν σαν συνάδελφό τους. Χαίρομαι πάρα πολύ στην απογείωση αλλά όταν προσγειώνομαι είναι αυτή η ασφάλεια, η σιγουριά ότι έχω πιάσει έδαφος και έχει τελειώσει μια πτήση που έχουμε απολαύσει. Αξέχαστη η πρώτη μέρα που πέταξα. Ήταν 16 Μαΐου του 2017».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη της Νίκης στο βίντεο

You May Also Like

Κωσταράζι – Βρέθηκε το πασχαλινό αυγό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου.

Βρέθηκε το πασχαλινό αυγό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου.(φωτογραφίες)

Αναζητήσεις: Τι έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες στο Google το 2022;

Αναζητήσεις: Τι έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες στο Google το 2022;

Στιγμές τρόμου στου Ζωγράφου: Επίθεση άνδρα με ματσέτα- Τραυμάτισε περαστικούς

Όλοι είναι ελαφρά τραυματισμένοι και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Τζόκερ: Στο Αργοστόλι το «χρυσό» δελτίο με τα 6.000.000

Τζόκερ: Στο Αργοστόλι το «χρυσό» δελτίο με τα 6.000.000

Εντός του 2024 πετούν τα πρώτα υδροπλάνα από Πρέβεζα και Ιωάννινα

Κάθε χρόνο βέβαια ο κόσμος ακούει ότι τα υδροπλάνα «θα πετάξουν από το καλοκαίρι στην Ελλάδα» και τελικά ποτέ δεν πετούν. Τι θα αλλάξει αυτή τη φορά;

Συνελήφθη ο 24χρονος Ρομά πατριός που ξυλοκόπησε άγρια τον 4χρονο στα Μέγαρα

Η σύλληψη έγινε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της ομάδας ΟΠΚΕ Κ-215

Συνεργασία ΕΟΔΥ με τον Δήμο Αθηναίων στη νέα Δομή Υποδοχής Αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Συνεργασία ΕΟΔΥ με τον Δήμο Αθηναίων στη νέα Δομή Υποδοχής Αστέγων στο…

ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 500 νέες προσλήψεις στον ΟΑΕΔ . Πώς γίνεται η αίτηση;

ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 500 νέες προσλήψεις στον ΟΑΕΔ . Πώς…

Πότε δίνεται το δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται

Πότε δίνεται το δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται