Πιο συγκεκριμένα είναι η μια από τις δύο γυναίκες πιλότους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού.

Η Νίκη Γκαραβέλα είναι πιλότος των F-16.
Η 25χρονη πιλότος τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου τον περασμένο Δεκέμβριο, εκεί πέρασε την αρχική εκπαίδευση με F-16 μέχρι τον Ιούνιο και από τον Αύγουστο είναι στην 334 μοίρα.

Η ίδια μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και χαρακτήρισε «κάτι μοναδικό» τις πτήσεις με F-16 εξομολογούμενη ότι «το ήθελα από μικρή ηλικία, έβλεπα τους πιλότους και τους καμάρωνα». Όπως λέει έβλεπε και τον Τομ Κρουζ και «ήθελα να γίνω πιλότος σε μαχητικό αεροσκάφος».

Όπως αποκαλύπτει εκτός από την ίδια υπάρχει άλλη μια γυναίκα πιλότος F-16 στην Ελλάδα, στη Λάρισα «και μια που εκπαιδεύεται στον ΣΜΕΤ για να γίνουμε τρεις».

Στην ερώτηση αν έχει παρατηρήσει κάποια αρνητική συμπεριφορά από τους άνδρες συναδέλφους της η Νίκη Γκαραβέλα απαντά αρνητικά αν και, όπως συμπληρώνει «παλιά υπήρχε μια καχυποψία αλλά τωρα υπάρχει ισότητα και έχω γίνει αποδεκτή».

«Τοποθετήθηκα στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκεί πήραμε την αρχική εκπαίδευση σε F-16 μέχρι τον Ιούνιο και από τον Αύγουστο, πλέον, ανήκω στην 341 Μοίρα. Το F-16 είναι μονοθέσιο και να πετάς με ένα τέτοιο αεροσκάφος είναι κάτι το μοναδικό.

Και ας ακούγεται χαζό, όταν ήμουν μικρή έπαιζα με αεροπλανάκια αντί για κούκλες. Από μικρή ηλικία το ήθελα και έβλεπα τους πιλότους και τους καμάρωνα. Ήθελα να γίνω και εγώ πιλότος σε πολεμικό αεροσκάφος. Είμαι 25 χρονών, σήμερα. Αυτή τη στιγμή είμαστε δυο γυναίκες που πετάνε μαχητικά. Υπάρχει μια στη Λάρισα και εγώ στο Βόλο. Υπάρχει μια ακόμα που εκπαιδεύεται στο ΣΜΕΤ για να γίνουμε τρεις. Σε ότι αφορά τους άνδρες χειριστές, δεν έχω παρατηρήσει κάποια αρνητική συμπεριφορά απέναντί μου. Υπάρχει ισότητα. Έχω γίνει αποδεκτή. Με βλέπουν σαν συνάδελφό τους. Χαίρομαι πάρα πολύ στην απογείωση αλλά όταν προσγειώνομαι είναι αυτή η ασφάλεια, η σιγουριά ότι έχω πιάσει έδαφος και έχει τελειώσει μια πτήση που έχουμε απολαύσει. Αξέχαστη η πρώτη μέρα που πέταξα. Ήταν 16 Μαΐου του 2017».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη της Νίκης στο βίντεο

You May Also Like

Η Μυτιλήνη τίμησε τις Ολυμπιονίκες Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου

Με τιμές και δόξα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης την Μιλένα Κοντού και την Ζωή Φίτσιου

Ταχιάος: Γιατί έσταζε νερό σε τρεις σταθμούς του Μετρό – Τι θα γίνει με το Wi-Fi

Όλα λειτούργησαν υποδειγματικά, με πολύ μικρούς χρόνους αναμονής, με πολύ μικρές χρονοαποστάσεις, είπε ο υπουργός Υποδομών

Θεσσαλονίκη: Φρίκη από άνδρα – Πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Θεσσαλονίκη: Φρίκη από άνδρα – Πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Προσλήψεις σε πέντε κέντρα υγείας – Θέσεις εργασίας χωρίς απολυτήριο Λυκείου

Προσλήψεις σε πέντε κέντρα υγείας – Θέσεις εργασίας χωρίς απολυτήριο Λυκείου

Τουλάχιστον 19 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση ασθενειών των ζώων και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου της χώρας

  Τουλάχιστον 19 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση ασθενειών των ζώων και…

Ο Αλεξ Αντετοκούνμπο ζήτησε την ελληνική ιθαγένεια (pics)

Ο μικρότερος της οικογένειας Αντετοκούνμπο επισκέφτηκε το δημαρχείο Ζωγράφου καταθέτοντας αίτηση για…

Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών συναντήθηκε η Ο. Τελιγιορίδου

  Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών συναντήθηκε η…

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τη Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Καστοριάς

”Η Χρυσούλα υπήρξε για πολλά χρόνια η λογίστρια του Συλλόγου μας όπως επίσης και θερμή υποστηρικτής του έργου μας”