Πώς να προστατέψετε το αυτοκίνητο από τον ήλιο

Κατά τους θερινούς μήνες, η πολύωρη έκθεση στις καυτές και υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου δεν είναι επικίνδυνη μόνο για το δέρμα μας, αλλά και για το αυτοκίνητό μας, αφού μακροχρόνια μπορεί να του προκαλέσει «εγκαύματα». Έτσι και αυτό χρειάζεται την αντηλιακή του φροντίδα, προκειμένου να μη «γεράσει» γρήγορα. Παρακάτω, σας δίνουμε ορισμένες συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου από τον ήλιο αλλά και των επιβατών.

Τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών στα παράθυρα

Οι αντιηλιακές μεμβράνες στα παράθυρα προστατεύουν αποτελεσματικά τόσο το εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο και τους επιβάτες του από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ο κλιματισμός παράλληλα λειτουργεί πιο «ξεκούραστα» αφού δε χρειάζεται να δουλεύει υπερωρίες στη χαμηλότερη θερμοκρασία, ενώ ο οδηγός κινείται πιο ξεκούραστα γιατί δεν τυφλώνεται από τον ήλιο. Το κόστος τοποθέτησης αντιηλιακών μεμβρανών ξεκινά από περίπου 90 ευρώ.

Αντηλιακό κάλυμμα παρμπρίζ

Είναι άκρως απαραίτητο και πολύ εύκολο στην τοποθέτηση και με χαμηλό κόστος (περίπου 6 ευρώ). Αποτρέπει το κάψιμο του ταμπλό και του τιμονιού, το οποίο δεν αγγίζεται ύστερα από πολύωρη παραμονή του αυτοκινήτου κάτω από τον ήλιο. Προτιμότερα είναι τα αντηλιακά καλύμματα που τοποθετούνται στο εσωτερικό του παρμπρίζ, γιατί τα εξωτερικά λερώνονται και βρομίζουν το παρμπρίζ.

Σκίαστρα παραθύρων

Τα σκίαστρα παραθύρων τοποθετούνται με βεντούζες και προορίζονται για τα πίσω παράθυρα, όταν κυρίως μεταφέρονται παιδιά. Ποτέ δεν πρέπει να εφαρμόζονται στα εμπρός παράθυρα γιατί μειώνουν σημαντικά την ορατότητα. Οι τιμές τους κυμαίνονται περίπου στα 6 ευρώ το ζευγάρι.

Κουκούλα αυτοκινήτου

Παρέχει αποτελεσματική προστασία τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό από τον ήλιο. Αποτρέπει τη φθορά και ξεθώριασμα του χρώματος αλλά και το κάψιμο των πλαστικών, υφασμάτινων ή δερμάτινων επενδύσεων. Ωστόσο δεν είναι και τόσο χρηστική στην τοποθέτηση – αφαίρεση όταν γίνεται καθημερινά, ενώ το αμάξωμα θα πρέπει να διατηρείται καθαρό για να μην γεμίζει σκόνη και βρομιές το εσωτερικό της κουκούλας γιατί διαφορετικά θα προκληθούν χαράξεις στο χρώμα. Το κόστος τους ξεκινά από σχεδόν 40 ευρώ για τις πιο απλές.

Κερί προστασίας του χρώματος

Οι ειδικές αλοιφές και κεριά που υπάρχουν στην αγορά για την προστασία του χρώματος από τις UV ακτίνες του ήλιου αποτρέπουν το θάμπωμα και διατηρούν την λάμψη της βαφής. Αντίστοιχα προϊόντα περιποίησης υπάρχουν για τα εξωτερικά πλαστικά μέρη και για του εσωτερικού.

Παρκάρισμα σε σκιερό μέρος

Ιδανική περίπτωση αποτελεί η δυνατότητα στάθμευσης του αυτοκινήτου σε σκιερό μέρος (π.χ. πυλωτή, κλειστό πάρκινγκ). Εάν παρκάρετε κάτω από δέντρα προσέξτε να μην είναι κολλώδη (π.χ. λεύκα) γιατί γεμίζουν με μικρές πιτσιλιές το αυτοκίνητο, οι οποίες αφαιρούνται μόνο με πλύσιμο ή κωνοφόρα (π.χ. πεύκα) γιατί στάζουν ρετσίνι.

autogreeknews.gr

You May Also Like

30 χρόνια φωτογράφιζε τους γονείς της να την αποχαιρετούν και η τελευταία φωτογραφία είναι η πιο συγκινητική

Table of Contents Hide 30 χρόνια φωτογράφιζε τους γονείς της να την…

12 αγαπημενοι Ελληνες ηθοποιοι μαζι με τα παιδια τους, σε ενα σπανιο φωτογραφικο αφιερωμα

Table of Contents Hide 12 αγαπημενοι Ελληνες ηθοποιοι μαζι με τα παιδια…

Γιατί λέμε «Πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του» ;

Η συγκεκριμένη φράση προήλθε από τους σκληρούς φόρους που πλήρωναν οι Έλληνες…

Φράγμα Πηνειού Ηλείας: Μαζικός τάφος ζώων – Εδώ και χρόνια πετούν ζωντανά ζώα για να πεθάνουν

Πετάνε ζωντανά ζώα στο φράγμα τα οποία δεν έχουν δυνατότητα διαφυγής, ώστε…

9 Υλικά που δεν Ανακυκλώνονται

Table of Contents Hide 9 Υλικά που δεν Ανακυκλώνονται. Τι δεν ρίχνουμε…

Σαγκάη: Η γέφυρα σαν φίδι που δημιουργεί την εντύπωση ενός πλωτού κήπου (βίντεο)

Σαγκάη: Η γέφυρα σαν φίδι που δημιουργεί την εντύπωση ενός πλωτού κήπου…

Τι έχεις στο υποσυνείδητο: Ψυχολογικό τεστ 8 ερωτήσεων βασισμένο στη θεωρία του Φρόιντ

Table of Contents Hide Το τεστ για την στάση που κρατάτε στη…

Οι Απαράδεκτοι. Τα εξώδικα για την ειρωνεία του «Πολυτεχνείου» ήταν αμέτρητα, καθώς στο σενάριο ο Παπαδόπουλος έλεγε συνέχεια «ήμουν στο Πολυτεχνείο εγώ». Πώς αντέδρασε ο παραγωγός και γιατί τελείωσε η σειρά

Οι Απαράδεκτοι. Τα εξώδικα για την ειρωνεία του «Πολυτεχνείου» ήταν αμέτρητα, καθώς…

17 κορυφαίες αποτυχίες που τα πάντα πήγαν εντελώς στραβά

17 κορυφαίες αποτυχίες που τα πάντα πήγαν εντελώς στραβά