Ημέρα των φιλοξενουμένων ήταν η 2η  αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας στην Καστοριά .  Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές στα  τέσσερα  απ’ τα επτά   γήπεδα που έγινα παιχνίδια  και το «διπλό» χαρακτήρισε την αγωνιστική.

Την κορυφή της βαθμολογίας απολαμβάνουν χέρι – χέρι ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας , η Αστραπή Μεσοποταμίας και η Καστοριά, οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί που σημείωσαν το 2 στα 2.

29  γκολ σημειώθηκαν την 2η  αγωνιστική με το σκορ της ημέρας να σημειώνεται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καστοριάς  όπου η ομάδα της Καστοριάς σκόρπισε  με 8-2 την Δόξα Αμπελοκήπων.  Οι ‘’ γουναράδες ‘’ μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2′ με τον Νίνο. Στο  8′ ο Ντάμζι διπλασίασε τα τέρματα της Καστοριάς , ενώ ο Τσίπη στο 14’ φάνηκε να καθαρίζει την αναμέτρηση πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο. Όμως ο πρώην παίκτης της Καστοριάς Νικολάου είχε έστω και προσωρινά διαφορετική άποψη και προσπάθησε να χαλάσει την άνετη όπως αναμενόταν ως εκείνο το σημείο νίκη των ‘’ γουναράδων ‘’. Στο 15’ και στο 17’ με δύο προσωπικά τέρματα μείωσε για τους Αμπελόκηπους σε 3-2 βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Η ομάδα του κ. Γατόπουλου δεν άργησε να συνέλθει από τα δύο απανωτά τέρματα των φιλοξενούμενων και μέσα σε 7 λεπτά 42’ με 49’ καθάρισαν οριστικά το ματς με τους Μαντζάνα ( 42’ και 47’ ) και τον Λιθουανό Μπαλτσίουνας ( 49’ ).  Το τελικό 8-2 σημείωσαν οι Ντάμζι και Αστράουσκας σκοράροντας στο 61’ και 85 ‘ αντίστοιχα.

Σπουδαίο “διπλό” για τον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας μέσα στο Μαυροχώρι με 1-2  επί του τοπικού Γράμμου , που έκανε το 2 στα 2 και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι πρωταθλητές  χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα  απ’ τον αντίπαλο τους κατάφεραν να φύγουν με το διπλό χάρη σε τέρματα των Σίμου στο 15’ και Μπάτζιου στο 44’ . Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να ισοφαρίσουν προσωρινά στο 32’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Καραμήτρου.

Την ξέφρενη πορεία της συνέχισε η Αστραπή Μεσοποταμίας  που πέρασε άνετα από το γήπεδο της Χλόης επικρατώντας με 0-5 του νεανικού Κάστορα. Ο χορός των γκολ για τους φιλοξενούμενους άρχισε λίγο μετά την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου με τον Γρηγοριάδη στο 24’ να γράφει το 0-1 και τον Κουσίδη στην σχεδόν αμέσως επόμενη φάση ( 26’ )  να διπλασιάζει τα τέρματα της Αστραπής. Οι ‘’ κιτρινόμαυροι ‘’ που στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δείχνουν ασταμάτητοι παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο δεν σταμάτησαν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να σημειώσουν άλλα τρία τέρματα με τους Καλλιμάνη ( 47’ ), Τσακλίδη ( 68’ ) και Καρανάσιο Αθ. ( 81’ πέναλτι ).

“Στραβοπάτησε” στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ο Ηρακλής Πολυκάρπης μένοντας στο 1-1 με τον Παναργειακό που μετά την άσχημη πρεμιέρα ανασυντάχθηκε και έδειξε ένα καινούριο διαφορετικό πρόσωπο και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από μία παραδοσικά δύσκολη έδρα της Κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 69’ με τον Λάκη, για να δεχτούν σχετικά γρήγορα την ισοφάριση στο 80’ από τον Μίλιο Γ.

Το πρώτο τρίποντο στο νέο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα του Νταηλάκη επικρατώντας με 1-5 των νεοφώτιστων Ελπίδων Μεσοποταμίας στην Μεσοποταμία. Οι παίκτες του Νταηλακίου καθάρισαν το παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο με τον Βλαχόπουλο στο 15’ και τον Σαρηπανίδη στο 30’ να βάζουν τις βάσεις για ένα εύκολο απόγευμα. Στο 52’ ο Νούλας και στο 55’ και πάλι ο Βλαχόπουλος έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη φετινή νίκη του Νταηλάκη. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν το γκολ της τιμής με τον Καραμανίδη στο 75’ για να έρθει ο Ζάχος στο 87’  να γράψει το τελικό 1-5 για τον Νταηλάκη.

Η  Δόξα Κορησού απέδρασε με το τρίποντο από το γήπεδο της Κολοκυνθούς, επικρατώντας με σκορ 1-2 του τοπικού Κρόνου στο μεταξύ τους νεανικό ντέρμπι. Στο 80’ ο Λαζαρίδης έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Κορησού, για να οδηγηθούμε σε ένα χιτσκοκικό φινάλε με τον Τοροσίδη στο 92’ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας για την ομάδα του τον Κρόνο και τον Λαζαρίδη να χαρίζει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων 94’ το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα της Κορησού.

Τέλος, Στο γήπεδο των Μανιάκων ήταν η μοναδική αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕ Γραμμοχωρίων και της Ομόνοιας Βογατσικού στην οποία δεν σημειώθηκε κανένα γκολ (0-0).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του πρωταθλήματος:

ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ 0 0
ΚΡΟΝΟΣ ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ 1 2
ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗ 1 5
ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1 2
ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 8 2
ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ 0 5
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 1 1

 

Βαθμολογία

Α/Α Ο Μ Α Δ Ε Σ ΤΕΡΜΑΤΑ Β
1 ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 12 2 6
2 ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ 10 0 6
3 ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 5 1 6
4 ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ 4 1 4
5 ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ 3 1 4
6 ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ 4 3 4
7 ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ 3 2 4
8 ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗ 5 5 3
9 ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 3 4 1
10 ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 1 6 1
11 ΚΡΟΝΟΣ 2 5 0
12 ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 3 10 0
13 ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ 2 9 0
14 ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 0 8 0

 

Επόμενη Αγωνιστική (3η)

Ομόνοια Βογατσικού – Δόξα Κορησού

Νταηλάκη – Γραμμοχώρια

 

Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Κρόνος

 

Δόξα Αμπελοκήπων – Ελπίδες Μεσοποταμίας

 

Αστραπή Μεσοποταμίας – Γράμμος Μαυροχωρίου

 

Παναργειακός – Καστοριά

 

Ηρακλής Πολυκάρπης – ΑΟ Κάστωρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στη Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ.

Στη Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ.

Μπάσκετ Παγκορασίδων: ΑΣ Καστοριάς Κεραυνός Αγίου Γεωργίου 55 – 79

Την Κυριακή  17-04-2016 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς ο αγώνας…

Ο Α.Σ. Καστοριάς υποδέχεται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου την ομάδα της Καβάλας

Ο Α.Σ. Καστοριάς υποδέχεται  το Σάββατο 20 Οκτωβρίου την ομάδα της Καβάλας

Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου: Βραβεύσεις αθλητών και κοπή βασιλόπιτας

Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου: Βραβεύσεις αθλητών και κοπή βασιλόπιτας

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

ΕΚΑΣΔΥΜ: Πρεμιέρα με νίκη για το Άργος Ορεστικό

Πρεμιέρα στην Α’ Κατηγορία της Ένωσης Καλαθοσφαρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας ( ΕΚΑΣΔΥΜ…