Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με τον Καστοριανό Φίλιππο – Ιλαρίωνα Συτιλίδη, απόφοιτο του Χάρβαρντ

 

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, υποδέχθηκε τον  Καστοριανό Φίλιππο – Ιλαρίωνα Συτιλίδη, απόφοιτο του Χάρβαρντ.

Ακολουθεί η δήλωση της κα Αντωνίου:

 

«Είχα την χαρά να υποδεχθώ στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τον Φίλιππο – Ιλαρίωνα Συτιλίδη, απόφοιτο του Χάρβαρντ.

 

Ένα νέο παιδί της πατρίδας μας, με καταγωγή από την Καστοριά, που κατάφερε να ξεχωρίσει από τα μαθητικά του χρόνια, αποσπώντας πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

 

Με αφορμή την απονομή του βραβείου David Mumford που δίνεται κάθε χρόνο στον πιο πολλά υποσχόμενο τελειόφοιτο προπτυχιακό φοιτητή του Harvard είχαμε την ευκαιρία να πούμε πολλά για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε Ελλάδα και εξωτερικό και τις δυνατότητες που δίνονται σε εκατομμύριο παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

 

Ο Φίλιππος, απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Harvard, όπου φοιτούσε με πλήρη υποτροφία για 4 χρόνια. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τις διδακτορικές του σπουδές στην Οξφόρδη.

 

Του εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσει με την ίδια δυναμική την πορεία του στα μαγικά μονοπάτια της γνώσης και να γίνει ένας λαμπρός επιστήμονας.

 

Είναι ευχής έργον νέοι με όραμα και στόχο να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μία καλύτερη Ελλάδα αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους».

 

You May Also Like

Το ατρόμητο πλήρωμα με τους Καστοριανούς πυροσβέστες, Γιώργο Χρήστου και Τόλη Τόπτση

Εθελοντής μεταφέρει την εμπειρία του από τον Έβρο, ως αυτόπτης μάρτυρας της αυταπάρνησης των πυροσβεστών

Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς τον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα για το 2018 – 2020

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα για…

Απαραίτητη και αυτονόητη η άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας. Επιστολή του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη στον Υπουργό Υγείας

Απαραίτητη και αυτονόητη η άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας. Επιστολή του…

Πυροσβεστική Καστοριάς: Άσκηση ετοιμότητας στο Απόζαρι με θέμα «Απεγκλωβισμός και διάσωση ατόμων από κτίρια που υπέστησαν μερική κατάρρευση μετά από σεισμική δόνηση»

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς…

Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, έτους 2023

Σκοπός της Έρευνας είναι η συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη διάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Την Κυριακή 6 Μαΐου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Καστοριάς

Την Κυριακή 6 Μαΐου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του 1ου Κυνηγετικού…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «18 Ιουνίου 2019 ανοίγει το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού  με 24ωρη κλειστή νοσηλεία»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «18 Ιουνίου 2019 ανοίγει το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού  με 24ωρη…