Δεν προσδιόρισε αν θα είναι υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία απέναντι στην Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιδιώξει να κερδίσει μια τρίτη θητεία στον θώκο και ότι θα επιστρέψει στη γερμανική πολιτική ενόψει των εκλογών του 2017. Ο Σοσιαλδημοκράτης Σουλτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το αν θα επιδιώξει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ή αν θα είναι υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία απέναντι στην Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στο υπουργείο Εξωτερικό τον «στέλνουν» οι Σοσιαλδημοκράτες

Μία μεγάλη απώλεια για τις Βρυξέλλες, μία μεγάλη νίκη για το Βερολίνο. Η ανακοίνωση του Μάρτιν Σουλτς ότι δεν θα διεκδικήσει μία τρίτη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο κι ότι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή του Βερολίνου προκάλεσε ενθουσιασμό στα γερμανικά ΜΜΕ που προεξοφλούν ότι θα προτιμήσει να διαδεχτεί τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας .

Προσηλωμένος στο όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Σουλτς θα επιλέξει το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνοντας τη θέση του βαρώνου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ όταν ο ίδιος καθίσει στην καρέκλα του προέδρου, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία τηυς Γερμανίας , προσθέτει η εφημερίδα. Ωστόσο, η FAZ, όπως και οι εφημερίδες “Suddeutsche Zeuting” και “Tagesschau”, υπογραμμίζουν πως, η θέση του Σουλτς είναι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Έπειτα από τις δηλώσεις του Σουλτς ότι αποχωρεί από τις Βρυξέλλες με προορισμό το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Mατίας Μιρς, δήλωσε χαρακτηριστικά:  “Η Γερμανία θα αποκτήσει έναν θαυμάσιο πρόεδρο με τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και με τον Μάρτιν Σουλτς έναν διεθνώς αναγνωρισμένο διάδοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της  Κ.Ο του SPD, Tόμας Όπερμαν έγραψε στο Twitter:”Ο Μάρτιν Σουλτς είναι μία μεγάλη απώλεια για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά μία μεγάλη νίκη για τη γερμανική βουλή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς είναι μέλος του SPD από το 1974, μιλάει έξι γλώσσες και στη γενέτειρά του, το Άαχεν,  είχε δικό του βιβλιοπωλείο. Μετά ο δρόμος που ακολούθησε είναι γνωστός . Άνοιξε τα φτερά του για τις Βρυξέλλες κι έγινε ο “κύριος Ευρώπη”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.