Δεν προσδιόρισε αν θα είναι υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία απέναντι στην Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιδιώξει να κερδίσει μια τρίτη θητεία στον θώκο και ότι θα επιστρέψει στη γερμανική πολιτική ενόψει των εκλογών του 2017. Ο Σοσιαλδημοκράτης Σουλτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το αν θα επιδιώξει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ή αν θα είναι υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία απέναντι στην Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στο υπουργείο Εξωτερικό τον «στέλνουν» οι Σοσιαλδημοκράτες

Μία μεγάλη απώλεια για τις Βρυξέλλες, μία μεγάλη νίκη για το Βερολίνο. Η ανακοίνωση του Μάρτιν Σουλτς ότι δεν θα διεκδικήσει μία τρίτη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο κι ότι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή του Βερολίνου προκάλεσε ενθουσιασμό στα γερμανικά ΜΜΕ που προεξοφλούν ότι θα προτιμήσει να διαδεχτεί τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας .

Προσηλωμένος στο όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Σουλτς θα επιλέξει το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνοντας τη θέση του βαρώνου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ όταν ο ίδιος καθίσει στην καρέκλα του προέδρου, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία τηυς Γερμανίας , προσθέτει η εφημερίδα. Ωστόσο, η FAZ, όπως και οι εφημερίδες “Suddeutsche Zeuting” και “Tagesschau”, υπογραμμίζουν πως, η θέση του Σουλτς είναι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Έπειτα από τις δηλώσεις του Σουλτς ότι αποχωρεί από τις Βρυξέλλες με προορισμό το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Mατίας Μιρς, δήλωσε χαρακτηριστικά:  “Η Γερμανία θα αποκτήσει έναν θαυμάσιο πρόεδρο με τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και με τον Μάρτιν Σουλτς έναν διεθνώς αναγνωρισμένο διάδοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της  Κ.Ο του SPD, Tόμας Όπερμαν έγραψε στο Twitter:”Ο Μάρτιν Σουλτς είναι μία μεγάλη απώλεια για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά μία μεγάλη νίκη για τη γερμανική βουλή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς είναι μέλος του SPD από το 1974, μιλάει έξι γλώσσες και στη γενέτειρά του, το Άαχεν,  είχε δικό του βιβλιοπωλείο. Μετά ο δρόμος που ακολούθησε είναι γνωστός . Άνοιξε τα φτερά του για τις Βρυξέλλες κι έγινε ο “κύριος Ευρώπη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σαν Ντιέγκο – Πανικός σε παραλία: Λουόμενοι τρέχουν να σωθούν από… «ξαναμμένους» θαλάσσιους λέοντες (Βίντεο)

Επρόκειτο για δύο αρσενικά, τα οποία κυνηγιούνταν στο πλαίσιο του παιχνιδιού για…

Εφεύρεση Ρώσου μπορεί να… σώσει επιβάτες αεροπλάνου που βρίσκεται σε πτώση (video)

Με αφορμή την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά, επαναφέρει προς συζήτηση μία ιδέα που έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό

O Σαρλ Μισέλ στην «Κ»: Η Ε.Ε. έτοιμη να αναλάβει δράση έναντι της Τουρκίας

«Η Ελλάδα, όπως και τα υπόλοιπα 26 κράτη-μέλη, έχουμε το ίδιο όραμα…

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που παράγονται τα τρόφιμα

Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ θέτει ως στόχο την…

Το Ιταλικό Ιδρυμα Ερευνών εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Πολύ σημαντικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας!

Τρελό σκηνικό σε συναυλία της Lana Del Rey

Οι θεατές χτυπήθηκαν από μυστηριώδες ενεργειακό κύμα και σωριάστηκαν στο έδαφος

Jay-Z: Στα 2,5 δισ. δολάρια η περιουσία του

Είναι ο πλουσιότερος ράπερ και χωρίς να κυκλοφορεί νέα τραγούδια

Πόσο στοίχισαν τα 11 λεπτά του Τζεφ Μπέζος στο διάστημα -Χλευασμός από Ίλον Μασκ (vid)

Η πτήση αφορούσε το ταξίδι ακριβώς πάνω από τη γραμμή Kármán, μια…

«Στάχτη» έκαναν ρωσικά drones τουρκικά βυτιοφόρα στη Συρία!

«Στάχτη» έκαναν ρωσικά drones τουρκικά βυτιοφόρα στη Συρία!

Τεχνητός “ήλιος” στη μάχη κατά του κορονοϊού

Τεχνητός “ήλιος” στη μάχη κατά του κορονοϊού