Συνεχίζονται καθημερινά, με αμείωτους ρυθμούς, οι επισκέψεις που πραγματοποιεί η Μαρία Αντωνίου, σε Κέντρα, Ιδρύματα και Φορείς του Τομέα της, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του κόμματος «Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής».

Το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης – «Αθηνά», που επισκέφθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, είναι το πρώτο Ερευνητικό Κέντρο της χώρας ειδικευμένο σε θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας. Πρόκειται για ερευνητικό και τεχνολογικό φορέα που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η Μαρία Αντωνίου, την οποία συνόδευαν η Μέμα Χαλιώτη, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και οι Βασίλης Μπίνης και Γιώργος Νικέζης, Μέλη του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας, μετά το πέρας της συνάντησης αναφερόμενη στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ανέφερε τα εξής:

Για τη Νέα Δημοκρατία η προώθηση της αριστείας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας στον κρίσιμο τομέα των Τεχνολογιών της Γνώσης και της Επικοινωνίας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Το «Αθηνά», μέσα από εθνικά και διεθνή ερευνητικά έργα, στρατηγικές ανάπτυξης τεχνολογικών οικοσυστημάτων, δράσεις καινοτομικών εφαρμογών στο πλαίσιο των τεχνολογιών αυτών και ενέργειες μεταφοράς τόσο των γνώσεων όσο και των τεχνολογικών αποτελεσμάτων στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, πραγματώνει αυτήν την αποστολή, για την συμμετοχή της χώρας τόσο στην στρατηγική “Ευρώπη 2020” όσο και στην παγκόσμια απαίτηση για έξυπνη και αειφόρο ανάπτυξη για όλους”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.