Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Προφήτης Ηλίας” στην οποία ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη δηλώσεων συμμετοχής για τη 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία θα λάβει χώρα από τις 4 έως και τις 7 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του δημιουργικού.   

IFF-Poster-2017-1Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Προφήτης Ηλίας” Ιωάννης Κορεντσίδης, δήλωσε πως η 42η Διεθνής Έκθεση Καστοριάς θα έχει διαφορετική φιλοσοφία, αλλά και ύφος και κύρος καθώς θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Δ.ΕΘ.-HELEXPO  «Πρόκειται για μια ανανεωμένη έκθεση.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εκθέσεων U.F.I. , ο οποίος εξασφαλίζει ποιες εκθέσεις είναι διεθνείς και ποιες όχι, φέρει την σφραγίδα του για την έκθεσή μας. Έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης έκθεσης, αλλά και του –κατά γενική ομολογία- επιτυχημένου 1st Fur Shopping Festival, αποφασίσαμε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, σε όλους τους τομείς και δη στον επικοινωνιακό».  Για την ιστορία, η επικοινωνία του συνδέσμου στα social media έχει ανέβει επίπεδο, καθώς υπάρχουν σε αυτά 5.500 οργανικοί followers και περίπου 800 καθημερινοί μοναδικοί αναγνώστες, κατά μέσο όρο, σε κάθε ανάρτηση.

Ανανεωμένη με στοιχεία παράδοσης η καμπάνια της έκθεσης

IFF-Poster-2017-1Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, έκρινε πως η καμπάνια θα πρέπει να έχει αφενός έναν παραδοσιακό χαρακτήρα και αφετέρου να παρουσιάζει τόσο στον καταναλωτή όσο και στον εμπορικό επισκέπτη μια εικόνα άμεση και προσιτή. Ο κ. Κορεντσίδης, δήλωσε αναφορικά με την καμπάνια πως «Ο αυθορμητισμός είναι αυτός που διακρίνεται κυρίως. Υιοθετήσαμε μια αισθητική με τέσσερις κυρίαρχες στάσεις. Χρησιμοποιήσαμε ένα πρόσωπο,  στο οποίο αποτυπώνεται η χαρά και ο ενθουσιασμός που διακατέχει μια κοπέλα η οποία  θα αποκτήσει ένα πολύτιμο προϊόν, το προϊόν της γούνας».

Νέες χαμηλότερες τιμές για τα περίπτερα

Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος της γούνας, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, προέβη στη μείωση των τιμών που αφορούν στα περίπτερα για την 42η Έκθεση «Εφαρμόζουμε μια νέα οικονομική πολιτική, προσιτή προς όλους τους συναδέλφους», ήταν τα λόγια του κ. Κορεντσίδη.

Ειδικότερα, ο εκθεσιακός χώρος, έχει διαμορφωθεί και έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες. Στην Α’ ζώνη, της οποίας τα περίπτερα βρίσκονται στην πρώτη σειρά, η τιμή του τ.μ. ανέρχεται στα 95 ευρώ. Αντίστοιχα στην Β’ και στη Γ’ ζώνη οι τιμές είναι 60 ευρώ/τμ και 50 ευρώ/τμ.  Για την 41η Έκθεση οι τιμές της Β’ και της Γ’ ζώνης ανέρχονταν στα 65 ευρώ/τ.μ. και 55 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα.

IFF-Poster-2017-1Επιπρόσθετα σε ό,τι αφορά στις προκαταβολές, πρόκειται να εφαρμοστεί μια πολύ προσιτή τακτική προς όλους τους γουνοποιούς. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν το 25% του συνολικού ποσού, προκειμένου να επικυρώσουν τη θέση τους. Η δεύτερη δόση (25%), θα πρέπει να δοθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017, η τρίτη δόση (25%) μέχρι τις 20 Μαρτίου του 2017 και η εξόφληση (το τελευταίο 25%) μέχρι τις 20 Απριλίου του 2017 «Οι δόσεις έχουν ρυθμιστεί με αυτόν τον τρόπο, ώστε να υπάρχει μια σημαντική διευκόλυνση προς τους συναδέλφους» είπε ο κ. Κορεντσίδης.

Ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός πως και στη φετινή έκθεση, θα παραχωρηθούν τρία δωρεάν περίπτερα σε νέους επιχειρηματίες, ενώ σε ό,τι αφορά στα αποκόμματα, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, να δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος υπό τη μορφή κωδικού, ούτως ώστε οι επιχειρηματίες να έχουν το δικό τους περίπτερο καθώς «Θέλουμε να τονώσουμε το απόκομμα, την περιοχή μας και την παράδοση. Πιστεύουμε ότι οι στόχοι μας θα επιτευχθούν με τη συμμετοχή όλων», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Επεκτείνεται το εκθεσιακό κέντρο (;)

Σε μια πολύ ευχάριστη αναγγελία προέβη ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος  Τσούκας. Συγκεκριμένα ο κ. Τσούκας ενημέρωσε πως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για τη Διεθνή Έκθεση Καστοριάς, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει η επέκταση του εκθεσιακού κέντρου και μάλιστα άμεσα.

Αυτή τη στιγμή, το εκθεσιακό κέντρο, καλύπτει 13.000 τ.μ. και η επέκτασή του αφορά σε επιπλέον 4.000-8.000τ.μ. «Θα παλέψουμε να γίνει η επέκταση αυτή. Ωστόσο,  ο προγραμματισμός που γίνεται  μέχρι αυτή τη στιγμή, αφορά στο υπάρχον εκθεσιακό κέντρο.  Εάν τελικά γίνει η επέκταση, θα φιλοξενηθούν σε αυτή παράλληλες δράσεις για την 42η  Διεθνή Έκθεση».

Αξίζει να σημειωθεί, πως  ήδη, το 65IFF-Poster-2017-1% του χώρου είναι καλυμμένο, ενώ περισσότερες από 56 γουνοποιητικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Βέβαια, μέχρι το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής θα υπάρξει 100% πληρότητα.

Επιδιώκονται περισσότερες διεθνείς πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Καστοριάς

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, συνεχίζει τις δράσεις του, προκειμένου να φέρει όσον το δυνατόν περισσότερους εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ουσιαστικά, πραγματοποιείται κάθε δυνατή κίνηση, έτσι ώστε να υπάρξει η αύξηση αυτή, η οποία θα φέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στο κλάδο της γουνοποιίας, όσο και στην ευρύτερη  περιοχή.  Για το λόγο αυτό, γίνονται πολλές συζητήσεις και δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα  στο να υπάρξει μείωση του κόστους μεταφοράς των εμπορικών επισκεπτών και να δημιουργηθούν συνεργασίες με διεθνείς αεροπορικές εταιρίες.

Επιπρόσθετα, γίνονται διάφορες κινήσεις προκειμένου να μην μείνει ανεκμετάλλευτος ο Κρατικός Αερολιμένας Άργους Ορεστικού “Αριστοτέλης”. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιορδάνης Μιχαηλίδης δήλωσε αναφορικά με το θέμα τα ακόλουθα «Μετά την ομολογουμένως επιτυχημένη πτήση τσάρτερ στο αεροδρόμιό μας, υπάρχει η επικοινωνία με όλες τις μεγάλες ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, ώστε να μπορέσουμε να διευρύνουμε τις πτήσεις. Πραγματικά, οι υποδομές του είναι κατάλληλες και μπορεί να εξυπηρετήσει πτήσεις εξωτερικού, μεγάλων αεροπλάνων. Μελετάμε, ποιο θα είναι το επόμενό μας βήμα, με τη βοήθεια της πολιτείας η οποία στέκεται στο πλευρό μας, και οφείλουμε να συγχαρούμε τη Βουλευτή Ολυμπία Τελιγιορίδου για τη συμβολή της. Είδαμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να έρχεται ο εμπορικός επισκέπτης απευθείας στην Καστοριά, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις».

 

Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 11-09-2017 έως 17-09-2017)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 11 Σεπτεμβρίου έως 17 Σεπτεμβρίου…

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς απαντά στη ΝΟΔΕ: «Ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων;»

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς απαντά στη ΝΟΔΕ: «Ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων;»

Η “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη στη Καστοριά Σάββατο 26 Αύγουστου στο Θέατρο Βουνού

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της…

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Μεταξύ των μέτρων το οκτάωρο α λα καρτ

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Μεταξύ των μέτρων το…

Εικόνες από τον φωτογραφικό φακό του Βασίλη Παπάζογλου

Εικόνες από τον φωτογραφικό φακό του Βασίλη Παπάζογλου http://Vasilis Papazoglou

Καιρός: Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήμα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Καστοριάς για παράνομη μεταφορά-διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα 4 αλλοδαπών

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Καστοριάς για παράνομη μεταφορά–διευκόλυνση εξόδου από…

Θεία Λειτουργία μετά από 23 χρόνια… Λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Μεταβυζαντινό Ναό Αγίου Νικολάου «Ενορίας Καρύδη» στο Ντολτσό

Θεία Λειτουργία μετά από 23 χρόνια… Λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Μεταβυζαντινό Ναό…