Αρχική Κορωνοϊός Κι΄όμως η ασπιρίνη δοκιμάζεται ως πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!
byLazaros

Κι΄όμως η ασπιρίνη δοκιμάζεται ως πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!

Τρίτη 10/11/20 3:00 ΜΜ

Κι΄όμως η ασπιρίνη δοκιμάζεται ως πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!

Οι επιστήμονες πίσω από τη δοκιμή RECOVERY, η οποία εξετάζει μια σειρά πιθανών θεραπειών για τη COVID-19, δήλωσαν ότι θα συμπεριλάβουν το το παυσίπονο, ασπιρίνη, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως ως αραιωτικό του αίματος.

«Υπάρχει μία βάση στο να πιστεύουμε ότι η ασπιρίνη μπορεί να είναι ωφέλιμη και ασφαλής. Επίσης, είναι φθηνή και ευρέως διαθέσιμη», δήλωσε ο Peter Horby, συν-επικεφαλής ερευνητής των δοκιμών

Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θρόμβων αίματος εξαιτίας των υπερδραστικών αιμοπεταλίων, των κυτταρικών θραυσμάτων που βοηθούν στη διακοπή της αιμορραγίας. Η ασπιρίνη είναι αντιαιμοπεταλιακός παράγοντας και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θρόμβων, αναφερόταν στον ιστότοπο RECOVERY την Παρασκευή.

Τουλάχιστον 2.000 ασθενείς αναμένεται να λαμβάνουν τυχαία 150 mg ασπιρίνης ημερησίως μαζί με το συνηθισμένο σχήμα. Τα δεδομένα από αυτούς τους ασθενείς θα συγκριθούν με τουλάχιστον 2.000 άλλους ασθενείς που λαμβάνουν τη συνήθη θεραπεία COVID-19 μόνοι τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Μικρές ημερήσιες δόσεις ασπιρίνης έχει βρεθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων. Ως αραιωτικό αίματος, αυξάνει τον κίνδυνο εσωτερικής αιμορραγίας και η υπερβολική λήψη για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει συσχετιστεί με βλάβη στα νεφρά.

Πηγή: – iPaidia.gr