Αρχική Ελλάδα Εμπρηστικό τουρκικό δημοσίευμα: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο...

Εμπρηστικό τουρκικό δημοσίευμα: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Τρίτη 17/11/20 4:30 ΜΜ

Εμπρηστικό τουρκικό δημοσίευμα: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Η Άγκυρα… ονειρεύεται για τη Θράκη καταστάσεις όπως στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά φαίνεται πως θα μείνει στις φαντασιώσεις.

«Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ» είναι ο τίτλος του άρθρου της Τurkiye, μιας εκ των πολλών φιλοκυβερνητικών εφημερίδων της Τουρκίας, η οποία αναλύει μια κατάσταση που υπάρχει μόνο στην φαντασία της Άγκυρας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η νίκη των Αζέρων με την υποστήριξη της Τουρκίας, επί των Αρμενίων έφερε ανησυχία στη χώρα μας.

«Παρά τις προφανείς διαφορές μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Θράκης, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τον άξονα Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, με βάση την κλιμάκωση των οκτώ σταδίων της γενοκτονίας, είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποίησε η Τουρκία εδώ και δεκαετίες για να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία στην απομακρυσμένη ελληνική περιοχή» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ερντογανική εφημερίδα μάλιστα, το πάει και ένα βήμα παραπέρα κάνοντας λόγο για προηγούμενο, από την στιγμή που η Αρμενία υπέγραψε συνθηκολόγηση: «Η οδυνηρή συνθηκολόγηση, την οποία αναγκάστηκε να υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, είναι τώρα ένα οδυνηρό ιστορικό προηγούμενο».

Όλα αυτά φυσικά δεν υπάρχουν ούτε σαν υπόνοια ενώ αν τυχόν υπάρξει έστω και η παραμικρή υποψία ανάφλεξης στην περιοχή, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν κατάλληλα στις προκλήσεις, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις.