4.350 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο μέσω των ενισχυμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 180%

Δημιουργήθηκαν 4.350 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο 2020 μέσω των βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας αύξηση κατά 180% σε ετήσια βάση και κατά 220% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2018.

Παρά το lockdown και τις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, η απορροφητικότητα των ενισχυμένων προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ συνεχίζει να κινείται σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και η ζήτηση των επιχειρήσεων για τις νέες θέσεις εργασίας των προγραμμάτων απασχόλησης που ενεργοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες παραμένει μεγάλη.

Από τις 4.350 προσλήψεις ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, οι 2.100 υλοποιήθηκαν μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω που “έκλεισε” για νέες αιτήσεις αφού υπερκαλύφθηκαν οι θέσεις, 1.350 προσλήψεις ολοκληρώθηκαν μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 18-29 που έχει ξεπεράσει το 50% σε απορροφητικότητα των προσφερόμενων θέσεων, ενώ 325 προσλήψεις αφορούν στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών που καταγράφει κάλυψη άνω του 35% των θέσεων.

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 7 ανοικτά προγράμματα 38.600 νέων θέσεων, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών:

Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε “επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας”. Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830€ μηνιαία.
Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών με νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών με 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 15 μηνών, στους εξής κλάδους: 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, 6) Μεταποίηση – Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά – Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics). Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας 7 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 100% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω προγράμματα, έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

You May Also Like

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαστε αυτοδύναμοι

«Έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες μας για το επόμενο διάστημα, δεν θα υπάρχει άλλο πακέτο στήριξης»

Αγγλικά στα νηπιαγωγεία από Σεπτέμβριο – Πώς θα γίνεται το μάθημα

Η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας θα γίνει μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικού χαρακτήρα.

Καναντέρ έριξε νερό σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ (vid)

Ένα απρόβλεπτο ατύχημα είχε δημοσιογράφος που βρέθηκε στη φωτιά της Κερατέας.

Γεωργικές Προειδοποιήσεις σχετικά με την Καρπόκαψα της Μηλιάς

Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και…

Αλέξης Γεωργούλης – Η πρώτη τοποθέτηση Τσίπρα για την καταγγελία

«Σε θέματα έμφυλης βίας δεν υπάρχουν “ναι μεν, αλλά”»

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πόσες αιτήσεις έγιναν στο koinonikomerisma.gr – Tα λάθη της εφαρμογής

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι στιγμής τις 400.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις σύμφωνα…

«Έκρηξη» με πάνω από 12.000 προσλήψεις το 2020 – Ποια υπουργεία και φορείς προσλαμβάνουν

Το 2020 αναμένεται έκρηξη προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ καθώς 12.000 νέες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν. Συγκεκριμένα προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΑΕΔ, στη νέα Κοινωφελή Εργασία που αναμένεται, ενώ ήδη τρέχουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες: Τα αυτόματα ταμεία τώρα και στην Ελλάδα – Αντικατάσταση εργαζομένων από μηχανές

Table of Contents Hide Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες: Τα αυτόματα ταμεία τώρα…