Κατερίνα Αναγνώστου: Πέθανε η συγγραφέας που ξεχώρισε στην παιδική λογοτεχνία

Πέθανε στα 62 της χρόνια η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου. Υπηρέτησε την παιδική λογοτεχνία και άφησε πίσω της σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Η Κατερίνα Αναγνώστου κατάγονταν από την Αιγάνη και διέμενε στη Λάρισα. Συνεργάστηκε με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, Ηράκλειτο, Ρώσση, Μίνωα, Καστανιώτη, Ελληνικά Γράμματα, Μικρή Μίλητο, Δίπτυχο, Σαΐτη, Κέδρο.

Η Λάρισα λέει σήμερα (09.12.2020), το τελευταίο αντίο στην Κατερίνα Αναγνώστου, η οποία καταγόταν από την Αιγάνη και διέμενε στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. Για την Κατερίνα Αναγνώστου και το έργο της, το περιοδικό prosopa.net αναφέρει:

«Η Κατερίνα Αναγνώστου πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά το 1994, με το βιβλίο «Χωρίς πυξίδα». Η συνέχεια ήταν πολύ γόνιμη και παραγωγική. Έτσι, λοιπόν, έχουμε σήμερα μία συγκομιδή είκοσι βιβλίων, που εκδόθηκαν στην Αθήνα από γνωστούς και μεγάλους εκδοτικούς οίκους: τον Ηράκλειτο, τον Ρώσση, τον Μίνωα, τον Καστανιώτη, τα Ελληνικά Γράμματα, την Μικρή Μίλητο, το Δίπτυχο, τον Σαΐτη, τον Κέδρο, και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Από τις εκδόσεις Ηράκλειτος κυκλοφόρησε το βιβλίο «Χωρίς πυξίδα» (1994), αναφέρει και το larissanet.gr.

Από τις εκδόσεις Ρώσση εκδόθηκε το βιβλίο «Η χώρα των Σιδερένιων» (1995). Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφόρησαν οκτώ βιβλία: «Η Μαραζούπολη που ξανάγινε Ανθούπολη» (1997), «Μια φορά μια φωλιά» (1999), «Το αστεράκι που έτρεχε να συναντήσει τα Χριστούγεννα» (1999), «Με το ποδήλατο του ανέμου» (2001), «Πατατατράκ» (2001), «Η πάπια που ήθελε να γίνει μαμά» (2004), «Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαϊδέψουν» (2010), «Ο σκαντζόχοιρος που έχασε τα καρφιά του» (2012).

Από τις εκδόσεις Καστανιώτης εκδόθηκαν δύο βιβλία: «Ο γάιδαρος του αυτοκράτορα» (1997), «Η συμμορία των κούκων» (1997).

Το έργο της Κατερίνας Αναγνώστου περιλαμβάνει έντεχνα παραμύθια, παραμυθιακές ιστορίες, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά.

Πηγή: dikailogitika.gr

Φωτογραφία: prosopa.net