Έγκριση Σχεδίου Καταστατικού για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Ενεργειακή Κοινότητα με διακριτικό τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Δυτικής Μακεδονίας»

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το Σχέδιο Καταστατικού της υπό δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας μεταξύ της Περιφέρειας, των 13 Δήμων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μέσα στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας και μιας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας, μία προσωπική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  κ.Γιώργου Κασαπίδη, αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα.

Θα λειτουργήσει ως βασικό όχημα και εργαλείο για την πορεία μας προς την ΄΄Πράσινη΄΄ Περιφέρεια, που είναι το όραμα και ο βασικός πολιτικός στόχος της σημερινής Περιφερειακής αρχής.  

Μέσα από ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών, δράσεων και κυρίως επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης, θα βαδίσουμε προς μια συνολική αναδιάρθρωση του οικονομικού και παραγωγικού μας μοντέλου, μέσα στο οποίο εντάσσεται και  το ζήτημα της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών Φορέων, Επιχειρήσεων και Νοικοκυριών, εκμεταλλευόμενο τις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από τη συνένωση των δυνάμεων Περιφέρειας, Δήμων και Πανεπιστημίου μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας.

            Σε συνέχεια, λοιπόν, συντονισμένων ενεργειών που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, υπό την εποπτεία της Αντιπεριφερειάρχου κ. Καλλιόπης Κυριακίδου και μετά την έγκριση του σχεδίου καταστατικού της Ενεργειακής Κοινότητας από τα Δημοτικά Συμβούλια και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τέθηκε αυτό υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου και ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Εκ του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, κας Καλλιόπης Κυριακίδου

You May Also Like

Μαστογραφία: Η πιο must εξέταση- Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στην Πτολεμαΐδα

Οκτώβριος: Μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Θέματα συνεργασίας σε επιχειρηματικότητα και τουρισμό στο επίκεντρο της επίσκεψης της Γαλλίδας Προξένου στον Δήμαρχο Καστοριάς

Θέματα συνεργασίας σε επιχειρηματικότητα και τουρισμό στο επίκεντρο της επίσκεψης της Γαλλίδας…

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς 4 άτομα για μεταφορά πολύ μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 208 κιλών και 580 γραμμαρίων, σε περιοχή της Κοζάνης

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς 4  άτομα για μεταφορά πολύ…

Δήμος Καστοριάς: Οι νέοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

Στον ορισμό των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Συμβούλων του Δήμου Καστοριάς, προχώρησε…

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» υποδέχτηκε στους χώρους του μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με αυτισμό

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» υποδέχτηκε στους χώρους του μέλη του…

Διαβούλευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργου Κασαπίδη με τους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου

  Διαβούλευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργου Κασαπίδη με τους Δήμους Φλώρινας…

Νέος νόμος για την αντιμετώπιση λαθροϋλοτομίας

Θα καταρτιστεί Περιφερειακό Μητρώου Φορέων Εκμετάλλευσης και  Περιφερειακού Μητρώο Εμπόρων από τη Δ/νση Συντονισμού…

Δήμος Γρεβενών: Φωτογραφίες Πολιτών από τις «Χριστουγεννιάτικες Γειτονιές» τους

  Δήμος Γρεβενών: Φωτογραφίες Πολιτών από τις «Χριστουγεννιάτικες Γειτονιές» τους