Έπεσαν οι μάσκες: Η Γερμανία υποστηρίζει Ερντογάν για τους S-400

Αντίθετος στο εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο dpa που αναδημοσιεύει η τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

«Στρατηγικά δεν το βλέπω σωστό. Η Τουρκία είναι εταίρος του ΝΑΤΟ δεν είναι εύκολο να γίνει» δηλώνει ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία.

Μάλιστα ο κ. Μάας δικαιολογεί την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά μακρού βεληνεκούς S-400: «Επειδή η Τουρκία αν και εταίρος του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να αγοράσει πυραύλους από τις ΗΠΑ, τους βρήκε πολύ εύκολα από τη Ρωσία».

«Φυσικά, υποστηρίζουμε την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα και δεν πρέπει να αποκλείσουμε μόνιμα έναν εταίρο του ΝΑΤΟ από τη συνεργασία εξοπλισμού», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός, κάνει αναφορά στις κυρώσεις που έχει αποφασίσει η Ε.Ε. κατά της Άγκυρας, στις γεωτρήσεις και τις έρευνες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αποφεύγοντας συστηματικά χαρακτηρισμούς όπως «παράνομες» γεωτρήσεις, ή «παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων» . Κλείνοντας, ο υπουργός λέει ότι δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για μία διπλωματική λύση του προβλήματος.

Υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις αυτές, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης δεν είχαν δημοσιευτεί στην ελληνική έκδοση της Deutsce Welle, αντιθέτως έχουν αναρτηθεί στην τουρκική έκδοση και έχουν ήδη βρει μεγάλη απήχηση στον Τουρκικό Τύπο.

ΠΗΓΗ:https://www.iapopsi.gr/