Λινού για εμβόλιο: Ελπίζουμε η ανοσία να κρατάει τουλάχιστον έξι μήνες

Για τον εμβολιασμό, το άνοιγμα των σχολείων και τους αρνητές τους κορωνοϊού μίλησε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα για τον εμβολιασμό η κ. Λινού είπε:

«Ο κάθε άνθρωπος που εμβολιάζεται ουσιαστικά σώζει ζωές. Περιορίζει τη διασπορά του ιού, δίνει το παράδειγμα. Ειδικά για το επίπεδο των πολιτικών είναι πολύ σημαντικό να διασώσουν και τη ζωή τους. Σε έναν πόλεμο σώζεις πρώτα τον βασιλιά».

Για το γεγονός ότι έχουμε αργούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό σχολίασε πως «αυτό είναι το πρόβλημα» και πρόσθεσε:

«Νομίζω το σημαντικότερο είναι να τηρούμε σε προσωπικό επίπεδο όλοι τα μέτρα και σιγά σιγά και οι λίγοι που εμβολιάζονται κάτι συνεισφέρουν. Για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει να εμβολιαστεί το 70%. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει γρήγορη παραγωγή εμβολίων, ότι θα εγκριθούν και άλλα εμβόλια.»

Τόνισε επίσης ότι: «Λένε ισχύει η ανοσία για έξι μήνες γιατί δεν είχαμε χρόνο να μελετήσουμε. Ούτε οι εθελοντές έχουν εμβολιαστεί για περισσότερο χρόνο. Η ελπίδα είναι να κρατάει περισσότερο και το δεύτερο είναι ότι επειδή δεν θα εμβολιάζονται όλοι την ίδια μέρα έτσι θα μειώνεται η πιθανότητα νόσησης» δήλωσε επίσης η κ. Λινού.

Να εμβολιαστούν και οι εκπαιδευτικοί

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η κ. Λινού δεν ήταν και τόσο αισιόδοξη για τις 7 Ιανουαρίου:  «Ιδανικά η δική μου η γραμμή είναι ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά αλλά με ασφάλεια. Νομίζω ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ένα δεκαήμερο να μπορέσει να φτιάξει έναν μηχανισμό ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός έξω από τα σχολεία και να υπάρχει ασφάλεια για τους εργαζόμενους στα σχολεία. Εγώ θα έλεγα μετά τους λειτουργούς υγείας, τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές δυνάμεις να εμβολιαστούν και οι εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας.»

aftodioikisi.gr