Θετικοί οι ειδικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου

Παρά τις ανησυχίες των ειδικών για τις μέρες των γιορτών, τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα μας παρουσιάζουν σημαντική εξέλιξη με τους θανάτους από κορονοϊό να μειώνονται δραστικά και τους διασωληνομένους ασθενείς να βγαίνουν νικητές από αυτή την περιπέτεια. Οι ειδικοί, λοιπόν, για πρώτη ίσως φορά μετά την έναρξη του δεύτερου κύματος, είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων.

Παγώνη: να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες στις 8/1

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Η κ. Παγώνη τόνισε για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς γιατί το δεκαήμερο θα δείξει εάν οι δείκτες –που αυτή τη στιγμή είναι μειωμένοι- θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ.

Γώγος: μπορούν να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά

Ο κ. Γώγος, πάλι, μιλώντας στο OPEN TV, είπε πως «θα μπορούσαμε να δούμε θετικά το άνοιγμα τουλάχιστον των δημοτικών στις αρχές του μήνα όπως είχαμε προγραμματίσει στις 8 του μηνός και σιγά σιγά να δούμε και τα υπόλοιπα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας».

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, ο καθηγητής σημείωσε πως η εικόνα είναι καλή: «Ο κόσμος βγήκε έξω, κυκλοφόρησε αλλά δεν είδα ακραίες καταστάσεις οπότε πιστεύω ότι δεν θα έχουμε επιβάρυνση και θα πάει όλη διαδικασία ομαλά μετά τις γιορτές», είπε συγκεκριμένα και τόνισε: «Νομίζω ότι είμαστε στην έξοδο, στην αρχή της εξόδου του τούνελ».

Πηγή: iefimerida.gr, news247.gr