Λινού: «Δεν πιάνουμε ανοσία της αγέλης το 2021» -Πρότεινε 4 νέα μέτρα

Η Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Alpha 98.9 ήταν ξεκάθαρη ότι πρέπει να υπάρξουν νέα ισχυρά μέτρα για να αποφύγουμε το ολικό κλείσιμο της οικονομίας και τις τεράστιες επιπτώσεις που αυτό έχει.

Η κ. Λινού τόνισε καταρχήν ότι ελπίζει να υπάρξουν άλλα ισχυρά μέτρα, πέρα από την παράταση του lockdown.

Μεταξύ άλλων η κ. Λινού πρότεινε:
  • Αυτά που δεν έχουν μελετηθεί είναι η εξάλειψη του προβλήματος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Υπάρχουν λύσεις» σημείωσε για το συνωστισμό.
  • Η εντατικοποίηση των προσπαθειών στη βιομηχανία με ενεργοποίηση γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, καθώς οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι παρόντες
  • Παράλληλα αύξηση εξ αποστάσεως εργασίας σε επίπεδο 90%
  • Πολλά τεστ, έτσι ώστε όπου υπάρξει κρούσμα να απομονωθεί

Η Αθηνά Λινού τόνισε ότι η απόφαση για τα σχολεία είναι παράλληλη με πολλά μέτρα, όπως τα τεστ και το γεγονός ότι δεν θα πηγαίνουν όλα τα παιδιά την ίδια ώρα.

Υπογράμμισε ότι είμαστε μακριά από την κυβερνητική υπόσχεση για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και με 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ραγδαία αύξηση εμβολιασμών καθημερινά.

«Αν δεν υπάρξει ραγδαία αύξηση στον αριθμό των εμβολιασμών ημερησίως δεν πρόκειται να έχουμε ούτε μέσα στο 2021 ανοσία αγέλης» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ελπίζω ότι πρέπει να υπάρξουν άλλα ισχυρά μέτρα γιατί κάθε ελευθερία συνοδεύεται από κάποιο πρόβλημα. Από κάποια αύξηση της διασποράς. Και επηρεάζει και την οικονομική δραστηριότητα»

Σχολεία: Αν τηρηθούν τα μέτρα, δεν θα υπάρξει κίνδυνος

Ερωτηθείσα αν είναι σωστή η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα σχολίασε: «Νομίζω ότι η απόφαση είναι παράλληλη με απόφαση για πολλά μέτρα από ότι άκουσα σχετικά με τα σχολεία. Δηλαδή ότι θα υπάρχει rotating,

δεν θα έρχονται όλα τα παιδιά την ίδια ώρα επομένως δεν θα υπάρχει συνωστισμός εκτός σχολείου μεταξύ των παιδιών όταν έρχονται, δεν θα υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Θα υπάρχουν πολλά τεστ και δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς. Θα υπάρξει καινούργια πλατφόρμα απ’ ότι κατάλαβα.

Θα υπάρξουν πολλά τεστ και για τα παιδιά τα μεγάλα αλλά και στα σχολεία. Και παράλληλα θα ενθαρρυνθεί πολύ ο αερισμός και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν αίθουσες οι οποίες δεν θα έχουν φυσικό αερισμό. Αν όλα αυτά τηρηθούν θα μειωθεί αρκετά ο κίνδυνος. Δεν θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος αλλά θα μειωθεί. Το θέμα είναι κατά πόσο έχει τις δυνατότητες η Πολιτεία να φροντίσει όλα αυτά και να λειτουργήσουν σε όλα τα σχολεία της χώρας. Και παράλληλα αυτό που άκουσα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί,

τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα εμβολιαστούν από τους πρώτους. Τώρα αυτά έχουν το πρόβλημα αν μπορούν να εφαρμοστούν ή όχι. Αλλά αν μπορούν θα είναι σχετικά ασφαλής η πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία».

«Η Εκκλησία σε μεγάλος μέρος εφήρμοσε τα μέτρα. Υπήρξαν κάποιες παραφωνίες σε ορισμένα σημεία που αυτό συμβαίνει παντού», είπε στη συνέχεια.

«Με ανησυχεί το ότι η επικοινωνία με τον πληθυσμό δεν είναι συστηματική και επαρκής και ότι πολύ συχνά παίρνει ο μέσος Έλληνας πολλαπλά μηνύματα. Από το να υπάρχουν εναλλαγές στο είναι ανοιχτό είναι κλειστό το σχολείο,

μέχρι να υπάρχουν εκπομπές στις οποίες στη διάρκεια των γιορτών συνωστίζονται άνθρωποι χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία τους, μέχρι το να υποσχόμεθα δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα και να είμαστε πολύ μακριά από αυτό», ανέφερε η κ. Λινού.

«Δεν πιάνουμε ανοσία της αγέλης το 2021»

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς σχολίασε: «Αν δεν υπάρξει ραγδαία αύξηση στον αριθμό των εμβολιασμών ημερησίως δεν πρόκειται να έχουμε ούτε μέσα στο 2021 ανοσία αγέλης. Υπολόγιζα πριν όταν είχε σχεδιάσει η πολιτεία δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα δηλαδή ένα εκατομμύρια άνθρωποι το μήνα να μπαίνουν σε κατάσταση ανοσία και αυτό μας πήγαινε προς τα τέλη Αυγούστου. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τίποτα τώρα. Δηλαδή μιλάμε για αυτό που έχει υποσχεθεί πρόσφατα η Πολιτεία είναι 8.000 εμβολιασμοί την ημέρα και αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν δουλεύαμε και Σάββατα και Κυριακές, ανήμερα του Πάσχα, 365 ημέρες ότι θα είχαμε εμβολιάσει 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους το πολύ. Οπότε μέχρι να φτάσουμε τα 7 εκατομμύρια που θα είναι μεταξύ 60 και 70% του πληθυσμού».

Πρόβλημα στα ΜΜΜ και στη βιομηχανία

«Ελπίζω ότι πρέπει να υπάρξουν άλλα ισχυρά μέτρα γιατί κάθε ελευθερία συνοδεύεται από κάποιο πρόβλημα. Από κάποια αύξηση της διασποράς. Και επηρεάζει και την οικονομική δραστηριότητα. Επομένως πρέπει να βρούμε τρόπους που να αυξάνουν την ασφάλεια και να αυξάνουν και την οικονομική δραστηριότητα. Και νομίζω ότι αυτά που δεν έχουν μελετηθεί ακόμα είναι η εξάλειψη του προβλήματος της διασποράς στα ΜΜΜ, δηλαδή η εξάλειψη του και υπάρχουν τρόποι να γίνει, η εντατικοποίηση των προσπαθειών στη βιομηχανία που απαιτείται η φυσική παρουσία των εργαζομένων με πολύ μεγάλη ενεργοποίηση και των γιατρών εργασίας και των τεχνικών ασφαλείας οι οποίοι ξέρουν πως να το κάνουν, πως να συμβουλεύσουν, με αντίστοιχη αύξηση των τεστ και αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας σε επίπεδο 90%. Που δεν γίνεται ακόμα.

Με αυτά, θα μπορούσες να βάλεις αυτά τα μέτρα που και αυτά θα κοστίσουν δεν είναι δωρεάν αλλά θα κοστίσουν λιγότερο από το κλείσιμο της οικονομίας και παράλληλα να έχουμε το νου μας με περισσότερα τεστ όπου υπάρξει κρούσμα να μπορεί να απομονωθεί», συμπλήρωσε.
aftodioikisi.gr

You May Also Like

Με 11 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου

Με 11 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα…

Τα 10 σημεία «κλειδιά» στη νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

Τα 10 σημεία «κλειδιά» στη νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

Σ.Ε.Γ.: Τριήμερο ενημερωτικό σεμινάριο στην Καστοριά, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών

Σ.Ε.Γ.: Τριήμερο ενημερωτικό σεμινάριο στην Καστοριά, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Νέων Ελλήνων…

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

    Μήνυμα του  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης της…

Π.Ε. Καστοριάς: Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία ταυτοποίησης DNA πεσόντων στο ελληνο-αλβανικό μέτωπο

  Π.Ε. Καστοριάς: Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία ταυτοποίησης DNA πεσόντων στο…

Καστοριά Vs Covid-19, σημειώσατε 1/ Δ. Σαββόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε»

Καστοριά Vs Covid-19, σημειώσατε 1/ Δ. Σαββόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα…

Ξεδιπλώνεται σταδιακά το Εορταστικό Πρόγραμμα 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Ξεδιπλώνεται σταδιακά το Εορταστικό Πρόγραμμα 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: «Επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν από τους συναδέλφους που ήταν σε διαθεσιμότητα»

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: «Επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν από τους συναδέλφους που ήταν…

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θωμά Μάνου στις εργασίες της εθνικής οδού Δισπηλιό-Καστοριά

Στα πλαίσια των έργων «Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς»