Ο Πενταρόφσκι παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Αναφέρθηκε σε «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Βόρεια Μακεδονία αποδέχτηκε ότι δεν έχει μειονότητα στην Ελλάδα. Φαίνεται όμως ότι οι γείτονες «ξεχνάνε» τι υπέγραψαν. Έτσι, ο πρόεδρος του πολυεθνικού κρατιδίου Στέβο Πενταρόφσκι αναφέρθηκε σε μειονότητα της χώρας του στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην Klan TV (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ), είπε ότι, «έχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε».

«Имаме хора, които се декларират като македонци и в Гърция. В Споразумението от Преспа ние не се отказваме от тях» η δήλωση στη γλώσσα του.

Πρόκειται για κορυφαίο ατόπημα, για ξεκάθαρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Αθήνα γνωρίζει τους τρόπους να διαμηνύσει στα Σκόπια ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Επίσης, άμεσα πρέπει η κυβέρνηση Ζάεφ να τοποθετήσει αναλόγου μεγέθους ταμπέλες στα ελληνικά αγάλματα που συνεχίζει να διατηρεί σε δημόσιους χώρους, αναφέροντας σε αυτές ότι είναι ελληνικά.

Ο Ζόραν Ζάεφ δεν προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τα Σκόπια ;

Πώς θα τα επισκεφθεί; Χωρίς πρώτα να έχουν τοποθετηθεί οι ταμπέλες στα αγάλματα;

Μεγάλες ταμπέλες, ευδιάκριτες, όχι φωτοτυπίες σαν εκείνες που είχαν βάλει εμπαίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και ξηλώθηκαν από εξτρεμιστές.

Θα μπορούσαν μάλιστα να τις εγκαινιάσουν οι δύο πρωθυπουργοί. Ως κορυφαία εκδήλωση ειρήνης, φιλίας και σεβασμού στην ιστορική αλήθεια.

Τέλος με την «πλακίτσα» στη Βόρεια Μακεδονία.

Θα εφαρμόσουν ό,τι υπέγραψαν μέχρι τελείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE