Δημήτρης Λιγνάδης: «Θα κινηθώ νομικά αν υπάρξει σαφής πρόκληση σε βάρος μου»

«Θα κινηθώ νομικά αν υπάρξει σαφής πρόκληση σε βάρος μου» δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος παραιτήθηκε από καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου το Σάββατο.

 

Την νομική οδό προτίθεται να ακολουθήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης εφόσον «υπάρξει σαφής πρόκληση» σε βάρος του, όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Λίγα 24ωρα μετά την παραίτησή του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί δημόσια – «προς το παρόν» – σε σχέση με το, κατά την επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού, τοξικό κλίμα «φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών» που υπαγόρευσε την κίνηση του αυτή, ωστόσο δήλωσε πως την υπόθεση παρακολουθούν οι δικηγόροι του.

«Δεν θα κάνω δημόσια τοποθέτηση. Προς το παρόν! Την υπόθεση την παρακολουθούν οι δικηγόροι μου. Φυσικά θα κινηθώ νομικά, εννοείται. Θα κινηθώ νομικά αν υπάρξει σαφής πρόκληση σε βάρος μου», τόνισε στον ΑΝΤ1.

Ο δικηγόρος Νικόλαος Γεωργουλέας είπε στον τηλεοπτικό σταθμό: «Υπάρχει ένα όργιο φημών χωρίς να κατονομάζεται κάποιος, αλλά αυτό συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη και σε αυτήν την περίπτωση είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και για αυτόν τον λόγο άλλωστε και προέβη στην παραίτησή του το Σάββατο, με σκοπό να αποσυνδέσει το όνομά του από το Εθνικό Θέατρο, για να μπορέσει να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εαυτό του.

Αλλά, στην παρούσα φάση, δεν έχει γίνει ο ίδιος λήπτης κάποιας πληροφορίας ή προσκλήσεως από τις αρμόδιες Αρχές για αδικήματα που τον αφορούν».

Και η Λίνα Μενδώνη σε δηλώσεις της στο Mega ανέφερε σχετικά: «Για πολλούς οι καταγγελίες είναι επώνυμες. Για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε ένα κλοιό γύρω από αυτόν και κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί όπως εκείνος κρίνει τον εαυτό του».

Στο μεταξύ, πληροφορίες που επικαλείται ο ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ο κ. Λιγνάδης έχει απευθυνθεί στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι με σχόλιά τους αναφέρθηκαν σε βάρος του.

Επισημαίνεται, τέλος, πως νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο πρώην καλιιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook επικαλούμενος λόγους «καθαριότητας».

ieidiseis.gr