Εμβολιασμοί: Πώς θα γίνουν τα ραντεβού που αναβλήθηκαν, οι τρεις κατηγορίες και τα νέα SMS

Λεπτομέρειες για τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» έδωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε τρεις κατηγορίες χωρίστηκαν οι κατηγορίες των πολιτών των οποίων τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους η πρώτη κατηγορία είναι:

Ηλικίες 60-64. Θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα 22/2-26/2 στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα και θα ειδοποιηθούν τρεις μέρες νωρίτερα με SMS.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά όσους ήταν να εμβολιαστούν στο εκθεσιακό κέντριο HELEXPO. Θα εμβολιαστούν από 22/2 έως 26/2 με την ίδια διαδικασία.

Και η τρίτη οι 75ετών και άνω θα κάνουν το εμβόλιο την Κυριακή 21/2. Πρόκειται κυρίως για τη δεύτερη δόση και για αυτό θα γίνει την Κυριακή. Οι συγκεκριμένοι πολίτες θα λάβουν σχετικό SMS στο κινητό όπου θα δουν το κέντρο στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας έχει ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό αυτών των ραντεβού που αναβλήθηκαν και θα αποσταλεί μήνυμα για την ημέρα και την ώρα εμβολιασμού στους πολίτες.

Ο υπουργός έθεσε και ένα θέμα που έχει να κάνει με την απώλεια χιλιάδων δόσεων εμβολίου, τονμίζοντας ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων εμβολιάστηκαν πολίτες. Δηλαδή αυτοί που είχαν προσέλθει αλλά και σε μια επιχείρηση 24 ωρών πάνω από 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού και στο κέντρο της Αμυγδαλέζας πάνω από 250 φιλοξενούμενοι. Επίσης υγειονομικοί και στρατιωτικοί. «Η κρατική μηχανή λειτούργησε είπε ο υπουργός» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

ieidiseis.gr