Χρήστος Ταραντίλης: Οικογενειακοί οι λόγοι της παραίτησής μου

Ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook υπογραμμίζει ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται σε πολιτικούς, αλλά σε αποκλειστικά οικογενειακούς λόγους, ενώ απαντά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Ο Χρήστος Ταραντίλης διευκρινίζει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο Facebook τα εξής:

«Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο Χρήστος Ταραντίλξς και συνεχίζει:

«Μένω πιστός στις αρχές της ΝΔ και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους».

Ο κ. Ταραντίλης απευθύνει έκκληση σε όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς: «Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο».

«Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα», καταλήγει o τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν αιφνιδιαστήκαμε

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη επέμειναν ότι η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν προκάλεσε αιφνιδιασμό. Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ήδη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, οι προθέσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, για αποχώρηση από την κυβέρνηση, φαίνεται ότι ήταν γνωστές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ταραντίλης, άλλωστε βρίσκεται εδώ και χρόνια πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Τόσο από την θέση του γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας όσο και από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σε ένα από τα μεγαλεπήβολα «γαλάζια» project όπως αυτό της επιμόρφωσης στελεχών του κόμματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή λαβή για σχόλια αναφορικά με τα αίτια της παραίτησης του τεώς κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε σταθερό τόνο παραπέμπουν στην σχετική επιστολή, στην οποία όπως επισημαίνουν με ευκρίνεια αναφέρεται ότι είναι οικογενειακοί οι λόγοι που αναγκάζουν τον κ. Ταραντίλη να θέσει εαυτόν εκτός κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάρτηση του Χρήστου Ταραντίλη έρχεται σε απάντηση σειράς δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος της θέσης σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση. Μάλιστα, ορισμένα εξ αυτών έφερναν ως παράδειγμα τις παραλείψεις σε επικοινωνιακό επίπεδο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στην Αττική, αλλά και στην υπόθεση Λιγνάδη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κυρία Μενδώνη να ακολουθήσει, το απαιτεί η κοινή λογική», ανέφερε προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί να παραιτηθεί η κυρία Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση, «οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν».

Η επιστολή παραίτησης

Νωρίτερα, ο κ. κ. Ταραντίλης είχε στείλει στον πρωθυπουργό την επιστολή παραίτησής του, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,

Χρήστος Ταραντίλης»

ΠΗΓΗ:https://www.cnn.gr/