Τα μέτρα από 4 έως 16 Μαρτίου 2021 για τις επιχειρήσεις της  Καστοριάς

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και τους καταναλωτές για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην περιοχή μας λόγω εξάπλωσης της πανδημίας.

 

Τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

 

Η περιοχή μας βρίσκεται στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) οπότε ισχύουν τα εξής:

 

Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του click away.  Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.

 

• Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.  Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο.  Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.  Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή.  Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

 

Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.  Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

 

• Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για το συγκεκριμένο επίπεδο μπορεί να εκτείνεται από 07:00 έως 17:30 για όλες τις επιχειρήσεις 

με  προτεινόμενο  ωράριο  λειτουργίας  από  09,00  έως  17,00  συνεχώς.

 

Για  οποιαδήποτε  αλλαγή  θα  υπάρξει  νέα  ενημέρωση.

 

Συνημμένα:  η  σχετική  εγκύκλιος  της  Ελληνικής  Συνομοσπονδίας  Εμπορίου  και  Επιχειρηματικότητας.

 

 

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2021

Αρ. Πρωτ.: Γ.Α. 8355

Προς

       Ομοσπονδίες – Μέλη ΕΣΕΕ

       Εμπορικούς Συλλόγους

Έδρες τους

 

 

Θέμα: Μέτρα από 4 έως 16 Μαρτίου 2021

 

Κυρίες και Κύριοι,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των άμεσων νέων μέτρων που θα ισχύσουν στην χώρα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα, όπως προκύπτουν από τις σημερινές δηλώσεις:

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου ε.ε.  Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο).  Κατά τα δεδομένα που ήδη γνωρίζουμε, ισχύουν τα ακόλουθα:

Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο):

  • Κατατάσσονται όλες οι περιοχές της χώρας εκτός από όσες ρητά εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).
  • Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του clickaway.  Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία clickinside.
  • Για τα καταστήματα που λειτουργούν με clickaway, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.  Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο.  Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.  Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή.  Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
  • Ειδικά ως προς το clickinside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.  Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.
  • Το ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνουμε να ακολουθήσουν τα καταστήματα αύριο εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις. 

Στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου:

  • Υπάρχει πλήρης αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Στο «βαθύ κόκκινο», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μπαίνουν οι εξής περιοχές:

          Αττική,

          Αχαΐα,

          Αρκαδία,

          Θεσσαλονίκη,

          Λάρισα,

          Λευκάδα εκτός Μεγανησίου,

          Φθιώτιδα,

          Αργολίδα,

          Κορινθία,

          Θεσπρωτία,

          Άρτα,

          Σάμος,

          Βοιωτία,

          Χίος,

          Αιτωλοακαρνανία,

          Ρόδος,

          Ηράκλειο και

          Εύβοια εκτός Σκύρου και

          Ο Δήμος Καλυμνίων.

Καταστήματα Τροφίμων

Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, petshop) λειτουργούν παντού με τις γνωστές προϋποθέσεις.  Μέχρι τώρα, στα δύο επίπεδα αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου απαγορεύεται η πώληση των περισσότερων διαρκών προϊόντων.  Το ισχύον μέχρι σήμερα ωράριό τους, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου κυμαίνεται από τις 7:00 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ. (εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.).  Το ίδιο ωράριο, 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ., ισχύει και για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής, όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.)

Μόλις δημοσιευτεί η σχετική Υπουργική Απόφαση θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα.  Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.

 

You May Also Like

Νέο κρούσμα δηλητηρίασης ποιμενικών σκύλων στη Βεύη Φλώρινας

Νέο κρούσμα δηλητηρίασης ποιμενικών σκύλων στη Βεύη Φλώρινας

Φωτορεπορτάζ από το Gala της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς (Μέρος B΄)

Φωτορεπορτάζ από το Gala της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» θα υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2016 του ΟΑΕΔ.

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» ενημερώνει τα μέλη του ότι…

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή Βασιλόπιτας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς

”Ευχαριστούμε θερμά τους επίσημους καλεσμένους για την παρουσία τους καθώς και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρόν και έκανε την εκδήλωση αυτή ξεχωριστή”.

Ενημέρωση- Συζήτηση στο Νεστόριο για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της εγκατάστασης βιομηχανικών ΑΠΕ

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Ενδυναμώθηκε η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, με έναν επιπλέον ιατρό

Ενδυναμώθηκε η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, με έναν επιπλέον ιατρό

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του δήμου Άργους Ορεστικού

Ειδοποιούνται  οι  κάτοικοι  των παρακάτω περιοχών ότι  για να  εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές …

Προμήθεια Δύο Ραντάρ Ταχύτητας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Προμήθεια Δύο Ραντάρ Ταχύτητας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Οριστικοποιήθηκε η μελέτη για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Καστοριάς

Οριστικοποιήθηκε η μελέτη με τίτλο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης σε δημοτικές ενότητες του…