Αυτό που “τρομάζει” όπως φαίνεται, ειδικούς αλλά και πολίτες, πέρα από την αύξηση των κρουσμάτων, είναι και η πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ, η οποία παρά τα μέτρα τα οποία είναι σε εφαρμογή, θυμίζει εποχές προ lockdown.

Σημαντική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες τα τεστ που πραγματοποιούνταν ήταν λίγα και γι’ αυτό ο αριθμός των κρουσμάτων κρατήθηκε σχετικά χαμηλά. Αυτό θα αλλάξει από σήμερα, καθώς ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε πλήρως μετά το τριήμερο, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό τεστ που θα φέρει και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.000 και το γεγονός αυτό εγείρει ιδιαίτερα ερωτήματα εντός και εκτός κυβέρνησης, σχετικά με την επερχόμενη χαλάρωση των μέτρων που έχει προαναγγελθεί. Αυτό που “τρομάζει” όπως φαίνεται, ειδικούς αλλά και πολίτες, πέρα από την αύξηση των κρουσμάτων, είναι και η πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ, η οποία παρά τα μέτρα τα οποία είναι σε εφαρμογή, θυμίζει εποχές προ lockdown.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα αυτά και τις ανησυχίες που έχουν προκύψει, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 18.00 ανακοινώσεις για την ένταξη στο ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών ώστε να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Το σύστημα υγείας πιέζεται, αντέχει όμως και θα αντέξει», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου υγείας που αφορά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ήδη συνεργάζεται ο ιδιωτικός τομέας και το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας που αφορούν περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Τι δείχνουν τα λύματα για την πορεία της πανδημίας

Αυξητικές τάσεις -σε κάποιες περιοχές της χώρας αγγίζουν και το 1.000%- παρατηρούνται στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσότερων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, την εβδομάδα από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα από την 1η έως τις 7 Μαρτίου 2021. Αυτές οι αυξητικές τάσεις κυμαίνονται από +41% στη Λάρισα έως και +1.000% στα Χανιά. Οριακές κρίνονται οι μεταβολές που παρατηρούνται στην Πάτρα (+3%) και στον Βόλο (-7%), όπου η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα παραμένει ουσιαστικά σταθερή σε σχετικά υψηλά, όμως, επίπεδα.

Στην Περιφέρεια Αττικής, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων κατά 87%, ενώ σχετική σταθεροποίηση είχε παρατηρηθεί, πάντα σε υψηλά επίπεδα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

ΠΗΓΗ:https://emea.gr/

You May Also Like

Υπουργείο Αθλητισμού: Ανώτατο όριο 60 ατόμων στους αγωνιστικούς χώρους, κλειστών και ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή των αγώνων

Υπουργείο Αθλητισμού: Ανώτατο όριο 60 ατόμων στους αγωνιστικούς χώρους, κλειστών και ανοικτών…

1914 νέα κρούσματα – 35 νέοι θάνατοι – 228 διασωληνωμένοι

1914 νέα κρούσματα – 35 νέοι θάνατοι – 228 διασωληνωμένοι

Μόνο 50 ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Μόνο 50 ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ζωή χωρίς κορωνοϊό δε θα ξαναζήσουμε, τα νέα μέτρα είναι για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ζωή χωρίς κορωνοϊό δε θα ξαναζήσουμε, τα νέα μέτρα είναι…

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Η κατάσταση στην Καστοριά δεν πρέπει να αφήνει κανέναν να εφησυχάζει. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, μέτρα πριν είναι αργά»

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Η κατάσταση στην Καστοριά δεν πρέπει να αφήνει κανέναν να…

Β. Κικίλιας: Σύστημα Υγείας που βάζει “πρώτα τον ασθενή”

Β. Κικίλιας: Σύστημα Υγείας που βάζει “πρώτα τον ασθενή”

Σχεδόν 50 χώρες έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Table of Contents Hide Σχεδόν 50 χώρες έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού…

Κορονοϊός: 7 νέοι θάνατοι, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 7 νέοι θάνατοι, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι