Τροχαίο στη Βουλή: Δώρο ζωής του Ιάσονα σε δύο γυναίκες που ήταν 8 χρόνια στην λίστα αναμονής

Μετά το τροχαίο στη Βουλή, που στέρησε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα, η οικογένειά του πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Έτσι, δώρησε τα νεφρά του σε δύο γυναίκες, οι οποίες έκαναν συνεχείς αιμοκαθάρσεις.

Δώρησε τα νεφρά του μετά το τροχαίο στη Βουλή που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός

Πιο συγκεκριμένα, δύο γυναίκες, 57 και 55 χρονών που υποβάλλονταν τα τελευταία 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση, υποβλήθηκαν με απόλυτη επιτυχία σε μεταμόσχευση νεφρού, στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ του Ιπποκράτειου, χάρη στη δωρεά οργάνων του 23χρονου Ιάσονα, ο οποίος είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρός μετά το τροχαίο στη Βουλή.

«Η υπέρβαση της οικογένειας 23χρονου Ιάσονα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του σε πράξη αγάπης και προσφοράς, χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας» υπογραμμίζει η διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του δότη και παράλληλα ευχαριστώντας την για την μεγάλη αυτή υπέρβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ., έχει να επιδείξει από την ίδρυσή της πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρική μεταμόσχευση ενηλίκων (1.695 μεταμοσχεύσεις) και ταυτόχρονα παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (628 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο.

newsitamea.gr